.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty

Is korting ook voor gepensioneerden? Wat als mijn voorschot lager is dan de korting? Moet ik deel terugbetalen als ik te veel verdien? Uw vragen over het basispakket energie beantwoord

De regering heeft nieuwe steunmaatregelen goedgekeurd om de stijgende energieprijzen te compenseren. In november en december krijgen gezinnen een korting van 392 euro op de maandelijkse gas- en stroomfactuur. We kregen honderden vragen binnen van onze lezers. Wat als die factuur minder dan 392 euro bedraagt? Krijgen bewoners in een appartementsgebouw geen korting? En hoe groot is de kans dat u een deel van de korting moet terugbetalen? Wij beantwoorden de meest prangende vragen.

118 reacties

 • paula rentmeesters

  3 maanden geleden
  Kan de 392 niet gelden voor elektriciteit en verwarming ipv elektriciteit en gas? Nu vallen toch nog een boel mensen uit de boot die voor hun (andere dan gas) verwarming ook heel veel meer betalen.
 • Geert Vlietinck

  3 maanden geleden
  Veel beter zou zijn eerste 3500 kw elec aan 6 % eerste 12000 kw gas ook aan 6 % erboven is 21 % bij dat sociaal tarief zitten toch veel profiteurs.
 • Dirk Vanmenklten

  3 maanden geleden
  Premie per persoon... zijn ze nu helemaal gek geworden. Of je nu een huis verwarmt voor 1 persoon of 4 personen het kost even veel he, maar de gezinnen willen wel een premie per persoon... HALLO.. waar zit het verstand en de logica. Iedereen is weer zijn eigen belang naar voor aan het schuiven en vinden hun eigen voorstel, waar ze zelf beter v worden maar een ander niet, natuurlijk de oplossing. Jullie zijn niet beter dan de politiekers met al de super ideeën.
 • Paul Matterne

  3 maanden geleden
  Buurman heeft een royale woning. Heeft als zelfstandige (juist zoals arbeiders of eender wie) harwd gewerkt. Permitteert zich nu alle luxe: hij met dure Porsche, zij met BMW en daarenboven een zwembad. En hij durft meewarig doen van "pas op, ik heb de Bolle 1200 euro" pensioen de maand! En iedereen krijgt evenveel steun...
 • Chris Ysebaert

  3 maanden geleden
  Met de O-VLD in de regering en De Croo als premier is het niet meer dan logisch dat de grootste lasten bij de werkende bevolking gelegd worden omdat dit zijn kiespubliek niet is. Als die ingrijpt dan is het ten voordele van de zelfstandigen.