In het Canvas-programma Histories deed Gerard Soete, de opa van Julie Van den Steen langs moederskant, in 1999 voor het eerst zijn verhaal nadat auteur Ludo De Witte in ‘De Moord Op Lumumba’ zijn rol in die historische misdaad had beschreven. In 2000 overleed hij.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Canvas-programma Histories deed Gerard Soete, de opa van Julie Van den Steen langs moederskant, in 1999 voor het eerst zijn verhaal nadat auteur Ludo De Witte in ‘De Moord Op Lumumba’ zijn rol in die historische misdaad had beschreven. In 2000 overleed hij. © Histories / Canvas

Is Julie Van den Steen belaagd omwille van wandaden grootvader? Gerard Soete, de man die Lumumba deed verdwijnen (maar wel twee tanden behield)

Is Julie Van den Steen (28) belaagd omwille van wandaden die haar grootvader 60 jaar geleden heeft gepleegd in Congo? Daar lijkt het op nu de VTM-presentatrice een klacht heeft ingediend nadat er tijdens een wandeling een ‘bijtende vloeistof’ naar haar werd gegooid. Gerard Soete (1920-2000), de vader van Julies moeder Fabienne, zaagde in 1961 het lijk van Patrice Lumumba aan stukken en loste de stoffelijke resten op in zwavelzuur.

 1. 99-jarige man brengt mederusthuisbewoner (75) om het leven, zonen van slachtoffer reageren: “Mijn vader kende de dader niet”
  Play
  PREMIUM
  Heusden

  99-jarige man brengt mederust­huis­be­wo­ner (75) om het leven, zonen van slachtof­fer reageren: “Mijn vader kende de dader niet”

  Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een verdacht overlijden van een man in een woonzorgcentrum in Heusden bij Destelbergen. Een andere bewoner werd opgepakt. Volgens de eerste informatie van Belga is de verdachte 99 of 100 jaar oud, wat hem mogelijk de oudste gedetineerde van het land maakt, maar het parket wil de leeftijd van de betrokkenen niet meedelen.