Archiefbeeld - Bezoekers van een horecagelegenheid in Antwerpen in augustus.
Volledig scherm
Archiefbeeld - Bezoekers van een horecagelegenheid in Antwerpen in augustus. © ANP

Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre.

 1. Zij wachten vrijdag niet af: al 20 steden en gemeenten voeren nieuwe maatregelen sneller in

  Zij wachten vrijdag niet af: al 20 steden en gemeenten voeren nieuwe maatrege­len sneller in

  De Vlaamse regering besliste dinsdag om een reeks nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus in te voeren. Alle evenementen worden afgelast, er komen nieuwe beperkingen voor winkelen en indoor sporten. Over wanneer die precies moeten ingaan, ontstond plots heel wat commotie. De regering koos initieel voor vrijdag om 18 uur, maar in de loop van woensdag kondigden steeds meer gemeenten aan dat ze niet meer wilden wachten: op hun grondgebied zou het sneller gaan. In de namiddag besliste minister-president Jan Jambon dan toch om de maatregelen in heel Vlaanderen te versnellen en woensdagavond al door te voeren.
 2. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom”
  PREMIUM

  Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom”

  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”