Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Is het veilig om vandaag terug naar de school te gaan? “Het is aanvaardbaar risico”

Vandaag heropenen de scholen en dat zorgt bij veel mensen voor heel wat vragen. Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de heropening niet tot een heropflakkering van het coronavirus leiden. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verzekert dan weer dat alles veilig zal gebeuren. 

25 reacties

 • simonne goderie

  10 maanden geleden
  Hoeveel sneltest zijn er op de eerste schooldag gekomen ? 0% van de studenten als je het vraagt en dan stopt de  waarheid en zal pas tegen de tijd de volgende vakantie er aan komt waarschijnlijk druppelsgewijs  worden getest ,een schande !
 • Robert DE REU

  10 maanden geleden
  Alle Onderwijzers en Onderwijzeressen in het lager  onderwijs moesten onmiddelijk in staking gaan, zolang die massaverspreiders geen mondmasker moeten dragen,
 • Peter Nols

  10 maanden geleden
  Weer een slag in het gezicht van het zorgpersoneel.  En ocharme al die oudjes die hierdoor nog vele maanden langer opgesloten blijven.  In sommige WZC mogen ze in beste geval 1 bezoek per week van 1 vaste persoon krijgen.  En die mensen kunnen in de meeste gevallen ook niet met sociale media overweg.  En Weyts dan maar zagen over de mentale gezondheid van de jeugd.
 • Kurt Steyaert

  10 maanden geleden
  De epidemie en de gezondheid van de bevolking zal hen worst wezen. Het is het imago van België in het buitenland, waar ze het voor doen. Hoe moeten al die toppolitici anders nog aan nutteloze postjes in Europa en raden van bestuur geraken, als België als slechtste van de klas in de media wereldwijd blijft komen? Daar is het hen vooral om te doen, al de rest is propaganda en afleiding! Brood en spelen, niks meer.  
 • Patrick Moorthamer

  10 maanden geleden
  Tijd zal het uitwijzen wat verhaaltje gaan ze dan uit de mouw schudden!?
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).