HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

Is het land klaar voor massale uitval? 14 sectoren over hun noodplannen

Niemand met een glazen bol die met zekerheid kan zeggen of omikron de volgende weken met daggemiddelden tussen 30.000 en 125.000 nieuwe besmettingen ons land plat zal leggen. Maar wie gewaarschuwd is, telt voor twee. In veel cruciale sectoren liggen noodplannen klaar.

113 reacties

 • Wim Wuytack

  4 maanden geleden
  Grappig dat sommige hier in de reacties een sluiting van sectoren willen voorkomen met een lockdown, hilarisch.
 • Piet Lauwers

  4 maanden geleden
  De massale uitval zal door de “regeltjes” zoals verplichte quarantaine komen. Niet door het massaal uitvallen van personeel.
 • Sarah Doetsch

  4 maanden geleden
  Ja en van de havens geen woord waar alles binnen komt voor de andere 14 sectoren...
 • Ian Vandenbossche

  4 maanden geleden
  Natuurlijk is ons land niet klaar voor deze golf. Sinds september geen en daarna enkel nog zwakke maatregelen die enkel op gezondheid van de economie gericht zijn. Horeca open, winkels open, fitness en sauna open, invasie van honderdduizenden Nederlanders die opeengepakt en zonder maskers de Antwerpse Meir en Shopping center Wijnegem 'bezetten'. Onze buurlanden lachen met zoveel zwakte en domheid van onze Overheid die k.o. in een hoek ligt.
 • Davy Capri

  4 maanden geleden
  Zelfs dit scenario is onafwendbaar desondanks de vele vaccinaties! Waar zijn de politiek en de virologen mee bezig?
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. “Ga met vermoeden van apenpokken naar spoeddienst, niet naar huisarts”
  Play

  “Ga met vermoeden van apenpokken naar spoed­dienst, niet naar huisarts”

  Wie het vermoeden heeft besmet te zijn met het apenpokkenvirus, wordt aangeraden om meteen naar een spoeddienst te gaan en zich niet eerst aan te bieden bij een huisarts. Die laatste hebben mogelijk niet het juiste materiaal voorhanden om te testen op het apenpokkenvirus, klinkt het. Tot een overrompeling op de spoeddiensten zal het voorlopig niet komen, stelt viroloog Mark Van Ranst gerust in de studio van VTM Nieuws.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.