ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Is een voedselbos dé mirakeloplossing voor de droge akkers van onze boeren? Twee experts over de voor- en nadelen

Terwijl akkers verschralen, heeft de extreme droogte geen invloed op de oogst in het voedselbos. Daar groeit allerlei lekkers, zoals noten, bessen en knollen, maar ook meer exotische soorten als zandpeer en citrusvruchten. Kan het - met de klimaatopwarming in het achterhoofd - voor onze boeren lonen om geleidelijk over te schakelen naar deze landbouwvorm? Twee experts lichten de voor- en nadelen toe.

 1. "Gitaar van 4.000 euro kan je kopen voor 600 euro": enorme kortingen op unieke veiling van failliet Keymusic
  PREMIUM

  "Gitaar van 4.000 euro kan je kopen voor 600 euro": enorme kortingen op unieke veiling van failliet Keymusic

  Van dj-apparatuur tot gitaren: het is allemaal te koop op een unieke veiling van het failliete Keymusic. In totaal wordt er voor 1,5 miljoen euro aan muziekinstrumenten verkocht en allemaal starten ze aan 85 procent korting. Onze reporter ging kijken naar de beste koopjes in het magazijn. “Muzikanten stellen al maanden hun nieuwe aankopen uit omdat ze hopen een slag te slaan op deze veiling.”
 2. De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmingen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen
  PREMIUM
  9

  De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmin­gen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen

  Afgelopen nacht is in Everett (Washington) de laatste Boeing 747 afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar, de Amerikaanse cargo-maatschappij Atlas Air. Daarmee valt het doek over de bouw van één van de meest opmerkelijke vliegtuigen uit de luchtvaartgeschiedenis. De ‘Jumbo Jet’ democratiseerde de langeafstandsvlucht. Wanneer de laatste Air Force One binnen een jaar of 35 naar het museum of de schroothoop gaat, zal de 747 bijna een eeuw gevlogen hebben.