Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Is Covid-19 al gemuteerd? Hoelang kan het overleven op een deurklink? Wetenschappers leggen uit wat we wel en niet weten over het virus

Dat Covid-19 een virus is waartegen niemand antistoffen had, staat vast. Maar wat weten we op dit moment nog zeker? En wat weten we totaal niet? Kan je besmet raken als iemand in je buurt ademt? Of via een deurklink? Waarom worden sommige mensen ernstig ziek? Zal dit coronavirus ooit uitgeroeid worden? Experten leggen uit.

16 reacties

 • Elle Devee

  1 jaar geleden
  Natuurlijk is het virus al gemuteerd. Daar is niks speciaals aan. Het is gewoon eigen aan virussen.
 • Sara Dekort

  2 jaar geleden
  Hoe zit het met cash geld ? Misschien tijd dat er alleen nog bankkaarten kunnen gebruikt worden , veiligheid tegen het virus en gedaan met zwartwerk .
 • Jos Van de plas

  2 jaar geleden
  In vele landen en zelfs in Bulgarije worden gratis mondmaskers uitgedeeld,hier hebben ze er tekort,met wat zijn ze hier bezig?
 • Jean-Pierre Vijt

  2 jaar geleden
  Aan marc schepens ,natuurlijk want in je adem zit ook vocht . Daarop kan het virus ook zitten . Voorbeeld ,als er er tractor op de straat voorbij rijd dat riek je van 50 meter ver . Dus de luchtverplaatsing is hier belangrijk .
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  De grote vraag is: kan dit covid19 virus uit zichzelf verdwijnen en heeft de metafysica er dan iets mee te maken?
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. HET DEBAT. Moet er een afkoelingsweek in het onderwijs komen om coronapandemie verder te bestrijden?
  4

  HET DEBAT. Moet er een afkoelings­week in het onderwijs komen om coronapan­de­mie verder te bestrijden?

  De laatste weken regende het berichten uit de onderwijssector: scholen moesten noodgedwongen gedeeltelijk of volledig sluiten, omdat leerlingen en leerkrachten in quarantaine zaten of een coronabesmetting hadden opgelopen. Zou er aan afkoelingsweek in het onderwijs moeten komen om het aantal besmettingen terug te dringen? Eerder lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 1. Onze reporter meet schade op na overstroming in Westhoek: “Stroomafwaarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Onze reporter meet schade op na overstro­ming in Westhoek: “Stroomaf­waarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Na hevige regenval trad de rivier de IJzer in de Westhoek buiten zijn oevers, onder andere in Roesbrugge en Stavele. Het peil van de rivier is daar vandaag drie centimeter gedaald, maar verderop stroomafwaarts stijgt het waterpeil weer: “In Lo-Reninge treedt de IJzer buiten zijn oevers”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. “De brandweer is volop aan het pompen. Op sommige plaatsen ze nog zandzakken bij.” Bekijk hierboven zijn verslag.