Hans Kluge, regionaal directeur Europa voor de Wereldgezondheidsorganisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Kluge, regionaal directeur Europa voor de Wereldgezondheidsorganisatie. © AFP

Is corona straks echt niet meer dan seizoensgriepje? “Covid komt terug na zomer, pandemie hopelijk niet”

“Europa is op weg naar een soort pandemisch eindspel.” Was getekend: Hans Kluge, regionaal directeur Europa voor de Wereldgezondheidsorganisatie. “We zijn op weg naar iets dat in de buurt komt van wat we kennen: de griep.” Was getekend Marc Van Ranst, viroloog aan de KU Leuven. In hoeverre valt omikron nu echt te vergelijken met de seizoensgriep? We leggen — voor zover mogelijk — de cijfers naast elkaar.

23 reacties

 • Bruyninckx Christel

  3 maanden geleden
  Iedereen die doden minimaliseert, covid of anders mogen van mij een gratis cursus menselijkheid en empathie volgen. Fijn weekend
 • Philip Lieten

  4 maanden geleden
  Was 2 jaar geleden ook maar een griepje volgens griepcommissaris Mark van Ranst. De expert gaat uiteindelijk nog gelijk krijgen
 • Kato De Cock

  4 maanden geleden
  Het lijkt erop dat we het ergste hebben gehad, maar ook nu zijn er stijgende hospitalisaties en nog steeds een halve bus doden per dag. Dus wacht nog even af, zodat we mss een mooie zomer tegemoet gaan.
 • jan boden

  4 maanden geleden
  Voor mij begint het meer te gelijken op een seizoensgrapje.
 • Tamara Faes

  4 maanden geleden
  Elke dag sterven er mensen,door andere ziektes maar daar spreekt niemand over. Iedereen sterft nu door covid 🤷🤦
 1. Donderwolken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidieadvies
  PREMIUM
  Antwerpen

  Donderwol­ken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidiead­vies

  Het loopt allesbehalve lekker in het Toneelhuis. Het bekende Antwerpse stadstheater dreigt niet alleen zijn subsidies te verliezen na een negatief advies. Nu zet ook de nieuwe directie een stap opzij. Wegens ziekte, luidt het officieel. Opvallend: de artiesten nemen nu tijdelijk het roer over. “Niet alleen onze artistieke werking maar ook de jobs van 70 vaste en minstens evenveel tijdelijke medewerkers zijn in gevaar”, aldus acteur Tom Dewispelaere maandagavond op een persconferentie in de Bourlaschouwburg.