Volledig scherm
© Amnesty International

Iraanse doctoraatsstudent van Universiteit Luik vrijgelaten in Iran

Hamid Babaei, een Iraanse doctoraatsstudent aan de Universiteit van Luik die sinds 2013 was opgesloten in zijn land, is vanavond vrijgelaten nadat hij zijn celstraf van zes jaar had uitgezeten. Dat kondigt de Franstalige mensenrechtenorganisatie Amnesty International Belgique Francophone aan. 

 1. Ter dood veroordeelde VUB-prof Djalali uit cel gehaald en verdwenen

  Ter dood veroordeel­de VUB-prof Djalali uit cel gehaald en verdwenen

  De Iraanse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali werd vorige week uit zijn cel gehaald en weggebracht naar een onbekende plaats. Dat zeggen activisten van mensenrechtenorganisatie Amnesty International, die vandaag voor de Iraanse ambassade in Brussel hebben geprotesteerd tegen de “gedwongen verdwijning”. Met een grote banner en pamfletten klaagden ze aan dat niemand weet waar Djalali zich nu bevindt en wat zijn gezondheidstoestand is.
 2. Viroloog Van Gucht waarschuwt: “Ook kinderen zijn bron van besmetting”
  PREMIUM

  Viroloog Van Gucht waarschuwt: “Ook kinderen zijn bron van besmetting”

  De coronacijfers hebben haast iedereen opnieuw wat voorzichtiger gemaakt. Maar zijn we ook voorzichtiger in onze contacten met kinderen? Die worden zelf minder snel ziek, en als ze het worden, vertonen ze minder felle symptomen. Maar voor de rest zijn ze even besmettelijk als een volwassene. Bovendien hebben zij op school veel contacten. “Kinderen zijn zeker een besmettingsbron,” zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. “Vooral grootouders moeten zich daarvan bewust zijn.”