Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © BELGA

Iraakse migrant met zelfgemaakt reddingsvest van plastic flessen verdrinkt in Noordzee ter hoogte van Zeebrugge

Een Iraakse migrant probeerde tevergeefs al zwemmend het Verenigd Koninkrijk te bereiken, met een reddingsvest van plastic flessen en met één zwemvlies aan. Dat meldt Het Nieuwsblad. Hij droeg ook twee jeansbroeken om zich te wapenen tegen de koude. Zijn lichaam werd ter hoogte van Zeebrugge uit de Noordzee gehaald. “Dit toont hoe wanhopig vluchtelingen soms zijn”, reageert de West-Vlaamse procureur Frank Demeester.

65 reacties

 • joachim albert

  2 jaar geleden
  Al diegenen die de politiek verantwoordelijk houden, denk eraan dat jullie al 50 jaar dezelfde politiekers verkiezen. Eigenlijk zijn jullie de echte verantwoordelijken. Of zijn het de anderen weer? Zoals steeds... denk eens na op wie jullie de laatste 30-40 jaar hebben gestemd en betreffende jullie reacties, levenswandel en gedrag tov anderen, ik denk dat positieve bijdrage aan maatschappij niet bijster goed zal blijken. Mvg
 • rudy poelmans

  2 jaar geleden
  Ik heb altijd gezegd dit is verkeerd, die ministers zijn de schuldigen hieraan. Misschien krijgen ze ook steekpenningen van de mensensmokkelaars.
 • Nicolas Van Hoecke

  2 jaar geleden
  Wanhopig of dom?
 • Bert V

  2 jaar geleden
  Het probleem, nog maar eens, ligt in Afrika, niet hier. Corruptheid ten top en per gezin 10 en meer kinderen want ze moeten later in het levensonderhoud van de ouders voorzien. Doorbreek dat!!! En ook ecologisch zal dit soelaas brengen want alle mondjes dienen gevoed, wat niet kan, en dan wordt zr richting gouden Europa gekeken waar de autochtone bevolking gediscrimineerd wordt omdat er x gelden diene voorzien te worden voor de toestroom. En maar klagen dan over de betaling van pensioenen ed...
 • Jan Vannuffelen

  2 jaar geleden
  Wanhopig ?? dat is zever . Die was gewoon zo naief en dom omdat hij dacht om zo in GB te geraken . Linkse propaganda om medelijden te wekken .