Duizenden personeelsleden uit de zorgsector in Brussel en Wallonië zijn vandaag op straat gekomen tegen de verplichte coronavaccinatie in hun sector.
Volledig scherm
Duizenden personeelsleden uit de zorgsector in Brussel en Wallonië zijn vandaag op straat gekomen tegen de verplichte coronavaccinatie in hun sector. © Marc Baert

Invoering verplichte vaccinatie zorgpersoneel loopt mogelijk vertraging op

De wettekst die de verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel invoert, loopt mogelijk vertraging op. Het ontwerp wordt pas begin volgend jaar verwacht in de Kamer omdat er nog gewacht wordt op het advies van de Raad van State, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) tijdens de commissie Gezondheid.

36 reacties

 • Dirk Vanvooren

  2 maanden geleden
  Als je niet kunt leven met niet gevaccineerden in het ziekenhuis, blijf er dan weg !
 • Hugo Peeters

  2 maanden geleden
  Sommigen hebben het blijkbaar nog niet door dat kinderen de motor van de epidemie vormen, zijn worden niet echt ziek, maar geven het virus door aan volwassenen. Daarom ware het veel beter geweest om nu de scholen te sluiten, zoals trouwens aanbevolen door de experten, dan nog twee weken aan te modderen, en zullen de facto wel het gros van de scholen toch moeten sluiten omwille van de massa's besmettingen van vele leerkrachten.
 • Benny Jonckers

  2 maanden geleden
  Wel de rechten (sic) willen maar niet de plichten; eigen collega's in gevaar brengen en dan maar protesteren. Werk je in de zorg, dan moet je gevaccineerd zijn. en anders: zoek een andere baan. Egoïsten die op basis van fake news een wanbeslissing nemen hebben gewoon geen plaats in de zorg en wil ik niet aan mijn bed.
 • Jos Brems

  2 maanden geleden
  In dit land loopt niets zoals het zou moeten De verhoging van de pensioenleeftijd was nochtans wel binnen 5 minuten geregeld.
 • dirk pyl

  2 maanden geleden
  Moet verplicht worden , ze gaan tenslotte met andere mensen om die ze kunnen besmetten Niet gevaccineerde de kosten zelf laten betalen , snappen ze nu niet zolang er ongevaccineerde zijn blijft het virus rond gaan
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.