ANP
Volledig scherm
© ANP

Invoering coronapas in Vlaanderen heeft nu al effect: meer mensen laten zich dan toch vaccineren

De vaccinatiecentra krijgen de laatste dagen meer telefoons van mensen die zich nu toch willen laten vaccineren. Vanaf maandag is ook in Vlaanderen het Covid Safe Ticket verplicht in de horeca en in de fitness. Als je niet gevaccineerd bent betekent dat: telkens laten testen. Dan toch maar die prik, zeggen mensen. En dat was ook de bedoeling.

40 reacties

 • patrick feyen

  1 maand geleden
  Dus het gaat niet om de volksgezondheid, want een test zegt dat je niet besmet bent. Een covid safe ticket zegt dat je gevaccineerd, herstelt of getest bent? Dus dient dit enkel de pharma?
 • Marc Hayen

  1 maand geleden
  Nog niet moeten testen, zonder vaccin leven we niet veel anders dan vroeger er kwam toen niemand en nu ook niet, en uiteten enkel bij Kerst dus om dat af te schaffen was niet erg. En winkelen, bestellen en afhalen zalig niet meer in een rij staan. Corona veranderde voor ons weinig en terwijl ik dit schrijf geniet ik van een lekker ijs met slagroom, thuis als gepensioneerde.
 • Regina Blanckaert

  1 maand geleden
  Nu de derde prik in aantocht is voor hele bevolking wat nut heeft dan het CST nog met 2 prikken want die helpen dan toch niet,dus CST pas mogelijk na 3 de prik en dan de 4de de 5de enz,dus helemaal niet
 • Yves Pinoy

  1 maand geleden
  Bijna 26.000 doden in België sedert het begin van de pandemie, met een duidelijke oversterfte. BDW zegt: liever CFT dan mondmaskerplicht in de horeca is te beperkt. Dat CST zou overal verplicht moeten zijn. Als je als niet-gevaccineerde ergens wilt aan deelnemen dan ben je eraan voor de moeite. Dan maar in Uw kot blijven want je bent nog nergens welkom. Dit voor de algemene gezondheid van de méér dan 90 % ingeënte personen. Verplichte vaccinatie is onmogelijk, dus de rem erop via het CST.
 • Rony De geest

  1 maand geleden
  ze hadden zo een pasje al van in het begin moeten invoeren dan hadden we nu al veel verder gestaan
 1. Van Ranst: “We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren”
  Play

  Van Ranst bij HLN LIVE: “We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren”

  Viroloog Marc Van Ranst ziet ondanks een vertraging in de groei geen lichtpunt in de cijfers. “Ze gaan nog altijd omhoog, we dreigen af te stevenen op een hoog plateau voor een langere periode. Dat mag niet gebeuren”, klinkt het bij HLN LIVE. “Binnen Europa zijn we - na Tsjechië en Slovakije - het land met de meeste besmettingen. En Vlaanderen steekt daar dan nog eens bovenuit.”