BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Intussen bijna miljoen mensen op wachtlijst QVAX: hoeveel sneller kan je zo aan vaccin raken? Taskforce Vaccinatie legt uit

De eerste vaccinatie-uitnodigingen voor het brede publiek worden deze week verstuurd. Met de recordaantallen vaccinaties die de komende weken gepland staan, komt het ‘rijk van de vrijheid’ nu echt in zicht. Wie dat wil, kan zich ook nog altijd op de reservelijst laten plaatsen via QVAX. Bijna een miljoen landgenoten deed dat intussen al. Maar hoeveel sneller kan je op die manier aan een vaccin raken? Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie legt uit.

49 reacties

 • Bert De Bruin

  4 weken geleden
  Het experimenteren met virussen door virologen blijft ondertussen vrolijk doorgaan terwijl hierdoor net alle ellende begon. Misschien een ideetje om dit net zoals nucleaire wapens stevig aan banden te leggen en ultra streng te controleren.
 • ingrid grieten

  4 weken geleden
  Dit artikel bewijst en bevestigt dus eigenlijk dat veel mensen niet komen opdagen want anders zouden er geen ongebruikte dossisen overblijven.
 • Willy Putters

  4 weken geleden
  Had mij ingeschreven op die lijst, 2 dagen later telefoon en s'avonds eerste prik gekregen.
 • anne marie cuypers

  4 weken geleden
  Vakantie plannen zegt Briat?? Was het niet beter geweest om wat efficiënter te vaccineren? Ben 58jaar, nog niks gehoord van wanneer mijn vaccinatie, blijven doorwerken in warenhuis, hard gewerkt. Verlof wordt bij ons in januari al geregeld... Dus als ik AZ zou krijgen, binnenkort, valt tweede vaccinatie net in mijn welverdiende vakantie en nee ik ga niet naar buitenland maar wil wel kunnen genieten in eigen land zonder evt ziek te zijn van mijn vaccinatie en reservelijst lukt niet voor mij
 • Johan Goris

  4 weken geleden
  Als we 5 jaar verder zijn moeten we ons eens goed afvragen of we goed bezig waren? En we kunnen het ruim bekijken. Moeten we de farma-industrie niet wat kritischer opvolgen? Want bedenk wel : ze willen vooral winst maken. En zie ons, we zijn als zotten bezig om snel gevaccineerd te geraken. En dit terwijl de meesten onder ons het niet nodig hebben voor onze eigen gezondheid.