Jan Mulder, Guy Verhofstadt, Yves Desmet.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Mulder, Guy Verhofstadt, Yves Desmet. © rv

Intimi nemen afscheid van Hugo Camps: “Voor hij stierf zei hij tegen me: ‘er moet aan de eenzaamheid van de mensen iets gebeuren’”

Columnist en journalist Hugo Camps is op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Knokke. Daarmee neemt niet alleen Het Laatste Nieuws afscheid van een journalistiek icoon. Ook zijn intimi halen herinneringen op aan een “salonrebel en deugniet” en “een van de meest kleurrijke figuren die de Belgische pers heeft voortgebracht”. “Toen we afscheid namen, waren we twee stoere binken die kleine weekdier­tjes waren geworden.”

 1. Elk weekend 3 stomdronken tieners op spoed: waarom de eerste alcoholkliniek voor jongeren geen seconde te vroeg komt
  PREMIUM

  Elk weekend 3 stomdron­ken tieners op spoed: waarom de eerste alcoholkli­niek voor jongeren geen seconde te vroeg komt

  In Nederland bestaan ze al langer, maar dit voorjaar opent de eerste alcoholkliniek voor minderjarigen in ons land. Dat komt geen moment te vroeg, want elke week worden alleen al in de Antwerpse ziekenhuizen drie tieners opgenomen met een alcoholvergiftiging. “De jongste was 11 jaar”, zegt onderzoeker Hanna van Roozendaal. De ‘alcoholpoli’ moet daar iets aan veranderen. Maar hoe doe je dat? “Voor een goed gesprek wachten we op ‘het gouden uur’.”
 2. “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearresteerd bij grootschalige politieactie in Alhambrawijk
  PREMIUM
  Brussel

  “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearres­teerd bij grootscha­li­ge politieac­tie in Alhambra­wijk

  De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambrawijk. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold. “De criminele organisatie ronselt vrouwen in China en brengt hen over naar Europa, waar ze in de prostitutie geplaatst worden om hen seksueel uit te buiten”, aldus het federaal parket. Een reconstructie van hoe het enorme netwerk in elkaar zit.