Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. Zullen Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? Professor biostatistiek legt uit

We mógen, met de nodige beperkingen, weer reizen binnen Europa. Maar moeten we niet vrezen dat al die Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? De skiërs deden het na de krokusvakantie toch ook? “Het vliegtuig nemen is al een risico”, zegt professor biostatistiek Geert Molenberghs (KU Leuven en UHasselt). “Covid-19 is nog veel gevaarlijker dan we dachten.”

39 reacties

 • Lieven Vanhecke

  11 maanden geleden
  Waar zijn de formulieren verkrijgbaar voor invullen na terugkeer vakantie ? Moet men dat kunnen voorleggen aan douane ? Moet men kunnen bewijzen dat men corona vrij is ? Wie heeft een antwoord ?
 • Leo Kaya

  1 jaar geleden
  En de Vlaming steekt de schuld altijd op een ander: de regering, de reisoperatoren, enz. Nooit op zichzelf terwijl het wel de Vlaming is die beslist wat hij doet. We zijn een bekrompen, oververwend volkske geworden, een schim van wat onze voorouders betekenden. Het land is opgebouwd door de echte Vlaamse waarden te respecteren, door te zorgen voor elkaar. Nu kiest de Vlaming voor egoïsme en verdeling. Hopelijk schudt deze crisis de Vlaming terug wakker.
 • Yvan Fostier

  1 jaar geleden
  Indien men in alle landen op dezelfde manier redeneert dan loopt er in onze toeristische steden geen kat meer.
 • Jean Vangronsvelt

  1 jaar geleden
  Regering zou moeten aftreden en hadden reizen moeten verbieden in buitenland .
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  Als je je gezond verstand gebruikt dan weet ge dat ge omwille van de aerosol welke toestanden ge moet vermijden en welke regels ge moet volgen. Daar heb je nu echt geen virologen of wind draaiende ministers meer voor nodig. Al de rest is wishful thinking van het kan toch geen kwaad en het ergste is voorbij.
 1. 92 procent van Vlaams zorgpersoneel is gevaccineerd: “Vaccinatie verplichten is voor mij geen taboe"

  92 procent van Vlaams zorgperso­neel is gevacci­neerd: “Vaccinatie verplich­ten is voor mij geen taboe"

  Met 92 procent van het zorgpersoneel dat zich inmiddels liet vaccineren, heeft Vlaanderen een vrij hoge vaccinatiegraad. Toch zijn er nog steeds 17.500 personen in de zorg die weigeren om zich te laten vaccineren. “We blijven mobiliseren en sensibiliseren en vragen transparantie aan de zorginstellingen”, aldus Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) in een reactie bij ‘VTM Nieuws’. “En er is tijdens de interministeriële conferentie afgesproken om het overleg rond de vaccinatieplicht op te starten."
 2. Criminologe over online kindermisbruik: “Daders zoeken naar potentiële slachtoffers en wisselen onderling tips uit”

  Criminolo­ge over online kindermis­bruik: “Daders zoeken naar potentiële slachtof­fers en wisselen onderling tips uit”

  Het Antwerpse gerecht heeft een onderzoek geopend naar het vermeende kindermisbruik door een Vlaamse acteur. Een Nederlandse onderzoeksjournalist kwam via de datingsite Bullchat in contact met de man, die meteen begon te vertellen over kindermisbruik, zijn fantasieën en toekomstplannen. Dat daders van kindermisbruik zich steeds vaker in chatgroepen en op online platformen begeven, merken ook de onderzoekers van het Universitair Forensisch Centrum in Antwerpen. “Daders gaan er op zoek naar potentiële slachtoffers of wisselen onderling tips uit", zegt criminologe Minne De Boeck in een gesprek met HLN LIVE.