Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Hoe moeilijk en hoe technisch het ook is, ik hou wel van dit departement. Er is nog heel veel werk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Hoe moeilijk en hoe technisch het ook is, ik hou wel van dit departement. Er is nog heel veel werk.” © Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Zuhal Demir (N-VA): “Ik pik het niet, dat ze me proberen wegzetten als saboteur. Ik voel mij soms Alice in Wonderland”

Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA) krijgt lof voor haar optreden tegen grondvervuiler 3M, maar in het energiedossier wordt haar sabotage verweten — zelfs door haar Vlaamse coalitiepartners. “Ik pik dat niet. Zij hebben te laat beslist, gegokt op Vlaanderen en nu zetten ze mij het mes op de keel. Moet ik daar schaapachtig in meegaan?”

160 reacties

 • bob jansens

  2 jaar geleden
  aan guido Bervoets, de Vivaldi-regering is geen democratisch verkozen regering, want wij als burger kiezen geen regering. Ze heeft wel een meerderheid van de verkozen volksvertegenwoordigers achter zich, en mag zich volgens ons politieke bestel een democratische regering noemen. Het zijn ons politieke bestel en de particratie die dringend op de schop moeten, want vandaag maakt het blijkbaar niet meer uit voor welke partij je stemt, de volksvertegenwoordiger is nog slechts een marionet
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  frans Venloo, fijn dat ook bij u de oogjes open gaan. Die oogjes worden straks erg groot als de rekeningen in de bus verschijnen met het capaciteitstarief van Demir. Maar liefst 150000 gezinnen zullen vanaf volgend jaar tussen 300 en 700 euro méér moeten betalen voor dezelfde hoeveelheid elektriciteit. Met de vriendelijke en peperdure groeten van Demir!
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Zal U zuur opbreken Jambon en BDW gas aanbevelen in het verleden nu fabrieken met gas betalen (subsidieren ) met belastingsgeld en daarna gas verbiden aan d e burgers . Hoe zotter hoe beter Wie gelooft op heden nog in de polituiek Ik zeker niet meer
 • albert reusen

  2 jaar geleden
  Zuhal, 1000% gelijk zoal altijd, respect.
 • phil smedts

  2 jaar geleden
  Een oude gascentrale vervangen door een zeer efficient model, en dan nog op een site waar alle infrastructuur al aanwezig is blokkeren, is pure sabotage van NVA, die er enkel maar op uit is om het federale niveau af te breken. Dat is ons, de normale burger, ook extra op kosten jagen, door een goede oplossing weg te stemmen. NVA redeneert alles behalve in het voordeel van de burger.