Zuhal Demir: ‘Ik ben en blijf ervan overtuigd dat we het klimaatprobleem nog altijd kunnen oplossen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Zuhal Demir: ‘Ik ben en blijf ervan overtuigd dat we het klimaatprobleem nog altijd kunnen oplossen.’ © © Eric de Mildt

INTERVIEW. Zuhal Demir: “Ik blijf de keuze voor de kernuitstap onbegrijpelijk vinden”

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is de kritiek op haar klimaatbeleid beu. “Van mijn vader moet ik elke dag in de spiegel kijken. Dat lukt, zonder probleem.” Ze vertelt hoe ze zich vandaag goed voelt met haar portefeuille als minister, maar dat was ooit anders: de bevoegdheden van Energie en Omgeving kwamen voor haar als een complete shock. “Ik heb zelfs gehuild. (lacht) Het was gewoon mijn ding niet.”

  1. Wie helpt Thijs (26)? “Ik wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, pletten, verkopen en dan alles aan twee goede doelen schenken”
    Meerle

    Wie helpt Thijs (26)? “Ik wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, pletten, verkopen en dan alles aan twee goede doelen schenken”

    Thijs Brosens (26) uit Meerle (Hoogstraten) doet een oproep: hij wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, ze zelf pletten en daarna verkopen aan een ijzerhandelaar om daarna het geld te schenken aan twee goede doelen: de Slinger in Wortel en voor de opleiding van blindengeleidehonden. Een beetje ook een eerbetoon aan zijn mama Marleen die in augustus overleed en heel actief was als vrijwilligster. Plastic dopjes zijn overigens ook welkom. En als er nog iemand is die Thijs wil helpen om nog beter accordeon te spelen? En hij heeft nog dromen...