Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. © vincent duterne / photo news

INTERVIEW. Wouter Beke (CD&V) verzet zich tegen de karikaturen: “We zijn in Vlaanderen niet te traag of te voorzichtig”

Nee, er blijven geen vaccins meer in de diepvries liggen. En Vlaanderen werkt niet traag of inefficiënt. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is van plan om dit jaar wat minder defensief te communiceren, maar eerst wil hij nog eens afrekenen met de karikaturen die van hem en zijn diensten gemaakt worden. “Ik hoop dat deze week bewijst dat onze voorzichtigheid terecht was.”

83 reacties

 • djeepie huybrechts

  1 maand geleden
  Onbekwame politieker,zoals er zoveel zijn.
 • Paul Philippaerts

  1 maand geleden
  Sommige mensen beseffen niet hoe karikaturaal ze zelf zijn. Sommige ministers van volksgezondheid zouden zich misschien beter met niks anders bezig houden dan met hun eigen apothekerskastje. Het zou in ieder geval duizenden doden in de woonzorgcentra hebben uitgespaard. Vaccinaties hadden in december kunnen beginnen. Nu is het haast februari en ze zijn nog altijd aan het oefenen. Dat gaat nooit voor 2222 klaar zijn.
 • Erwin De Meyer

  1 maand geleden
  Maar snel ook niet hé.
 • Paul Aspeslag

  1 maand geleden
  Als we zo doorgaan Mijnheer Beke zijn we gevaccineerd in2028 .
 • Dirk Leemans

  1 maand geleden
  Mijnheer Beke leer de waarheid te zeggen. U speelt spelletjes met de “bevolking”
 1. 444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus

  444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus

  Het aantal vrouwen dat in 2018 naar Nederland is getrokken om abortus te laten uitvoeren, is gedaald ten opzichte van de twee voorgaande jaren, al waren het er nog steeds 444. Het aantal zwangerschapsonderbrekingen in eigen land, steeg in 2018 en 2019 opnieuw tot boven de 18.000. Dat blijkt uit het nieuw tweejaarlijks rapport van de Nationale Evaluatiecommissie voor zwangerschapsonderbreking, dat morgen wordt besproken in de Kamercommissie Volksgezondheid.
 2. Wordt avondklok herbekeken? N-VA dient wetsvoorstel in om avondklok te beëindigen

  Wordt avondklok herbekeken? N-VA dient wetsvoor­stel in om avondklok te beëindigen

  Het debat over de avondklok laait opnieuw op. N-VA dient een wetsvoorstel in om de avondklok te beëindigen. Eerder gingen al meer stemmen op om de avondklok grondig te herbekijken. Voor Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van meerderheidspartij MR, moet de avondklok zo snel als mogelijk afgeschaft worden in België. Hij wil het verbod om tussen middernacht en 5 uur op straat te komen, in april weer opbergen, en ten laatste op het moment dat de horeca opengaat op 1 mei. Dat zei hij in De Zevende Dag. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert pleit er in VTM Nieuws dan weer voor om de proportionaliteit en efficiëntie van de avondklok grondig te bestuderen, op basis van wetenschappelijke gegevens. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal dat gebeuren op elk volgend Overlegcomité.
 1. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"

 2. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel