De coronaproof versie van Alcatraz vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De coronaproof versie van Alcatraz vorig jaar. © Henk Deleu

INTERVIEW. Waarom metalfestival Alcatraz wél door kan gaan: "In de moshpit zal het lijken alsof corona niet bestaat”

Waar Pukkelpop niet in slaagde, zal metalfestival Alcatraz midden augustus wel lukken: het organiseren van een groot muziekfeest zonder de minste beperking tussen de hoogstens 12.000 dagbezoekers. Zelfs zonder social distance en mondmasker. Het geheim? “Wij laten vooraf zelfs geen antigeen-, maar uitsluitend PCR-testen toe”, zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker. “De honger bij onze metalfans is intussen zo groot dat zij deze strenge maatregelen zelfs toejuichen.” 

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. WEERBERICHT. Vandaag nog regen, nadien mooie nazomerweek met zon en temperaturen tot 20 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Vandaag nog regen, nadien mooie nazomer­week met zon en temperatu­ren tot 20 graden

  In het noorden van België blijft het zondagnamiddag meestal droog, terwijl het in het zuiden regent. In de loop van de namiddag trekt de regenzone verder zuidwaarts en verlaat die aan het begin van de avond het land in Luxemburg. Vanuit het noorden komen er dan opklaringen met tussendoor enkele geïsoleerde buitjes. De maxima liggen tussen 11 graden in de hogere Ardennen en 17 graden in Laag-België, zo voorspelt het KMI. Volgende week brengt beterschap.
 1. ONZE OPINIE. De Vlaamse regering is graag de redder van iedereen die onderneemt. Maar ze mag wel wat selectiever worden met ons geld
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De Vlaamse regering is graag de redder van iedereen die onderneemt. Maar ze mag wel wat selectie­ver worden met ons geld

  Het lijkt soms alsof iedereen die zegt dat hij het moeilijk heeft, geld krijgt van de Vlaamse regering. Het is te zeggen: als het gaat om ondernemers, bedrijven of werkende mensen. Voor die groep steekt het niet op een miljoen. De Vlaamse regering is graag de redder in nood. En toegegeven: ze heeft tijdens de coronacrisis ook een aantal goede - zij het soms ook nogal gulle - maatregelen genomen.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Slangen op maandag. Kan iemand nog zeggen wanneer die poorten van dat 'rijk van de vrijheid’ dan eindelijk zullen opengaan?
  PREMIUM

  Slangen op maandag. Kan iemand nog zeggen wanneer die poorten van dat 'rijk van de vrijheid’ dan eindelijk zullen opengaan?

  In mijn agenda kleuren plotseling vier dagen wit, want mijn vast rendez-vous met Pukkelpop is verdwenen. Ons landje kleurt intussen oranje, en dat heeft niets te maken met Bart De Wevers natte droom om deel van Nederland te worden. Wel omdat de besmettingscijfers stijgen, net zoals in de rest van Europa. Boosdoener is de deltavariant, die samen met de reislustige burger aan een Europese tournee is begonnen.