Hannes Anaf (Vooruit)
Volledig scherm
PREMIUM
Hannes Anaf (Vooruit) © Photonews

INTERVIEW. Voorzitter van de PFOS-onderzoekscommissie: “De politiek heeft een belabberd figuur geslagen”

‘Een aanstormend talent’, ‘een jonge dossiervreter’. De reputatie van Vooruit-fractieleider in het Vlaams Parlement Hannes Anaf (36) was al niet slecht, en vanaf vandaag mag hij zijn naamkaartje opnieuw aanvullen: voorzitter van de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling. Zijn ambitie reikt hoog. “Iedereen zal zijn eigen partijbelang moeten overstijgen.” Dit wil hij bereiken en zo wil hij het aanpakken.

20 reacties

 • Alex Elemans

  4 weken geleden
  Pro's is daar al 20 jaar in de omgeving nu er grote werken zijn worden ze wakker alle partijen wisten hiervan .
 • Jean Gobin

  1 maand geleden
  eerste vraag moet zijn :Waarom kozen Lantis en 3M expliciet voor een 'zwijgclausule' terwijl er tientallen miljoenen euro publieke middelen op tafel werden gelegd?
 • Rene Philips

  1 maand geleden
  Nogmaals het bewijs dat men in de politiek niet noodzakelijk een diploma en over voldoende jaren ervaring moet beschikken zoals de gewone arbeider of bediende in de privé.
 • Paul Boutsen

  1 maand geleden
  Geachte, ik ken u niet. Maar kunt u me eens een project, programma, onderneming...gestuurd door de politiek waar er geen belabberd figuur is geslagen en welke de belastingbetaler geen tonnen geld heeft gekost?
 • Martin Maebe

  1 maand geleden
  Een voorzitter van een politieke onderzoekscommissie moet volledig onafhankelijk zijn van gelijk welke partij. Dus iemand die volledig buiten de politiek staat. Ik denk dan een een magistraat of (onderzoeks)rechter, of een wetenschapper, zolang hij/zij geen enkele politieke verantwoording heeft af te leggen, en vrij te handelen met ongelimiteerde bevoegdheden. Pas met deze persoon zal de burger vertrouwen krijgen in deze commissie.