Hoe jonger kinderen zijn, hoe minder vatbaar ze zijn voor het coronavirus. Hier: leerlingen van het tweede leerjaar van de Gentse basisschool Sint-Bavo.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe jonger kinderen zijn, hoe minder vatbaar ze zijn voor het coronavirus. Hier: leerlingen van het tweede leerjaar van de Gentse basisschool Sint-Bavo. © Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Voorzitter Belgische kinderartsen betreurt sluiting scholen: “Impact op epidemie is marginaal”

“De kans dat een kind een volwassene besmet is veel kleiner dan omgekeerd. Toch leek het de voorbije dagen alsof kinderen de oorzaak waren van de toename van het aantal besmettingen, wat niet klopt. We betreuren dan ook dat de scholen dicht zijn gegaan”, zegt dokter Tyl Jonckheer (64). Hij is voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Kinderartsen en coördinator van de Belgische pediatrische taskforce corona.

25 reacties

 • Carla Van Geel

  10 maanden geleden
  Kinderartsen, die nu we het eind van de tunnel zien, ook 'hun zegje' doen is niet wat we nodig hebben. Of ze geven een efficiënter programma weer van het geheel, of ze zwijgen. Alles hangt af van alles. Vaccinaties beginnen nu vlot te gaan. Zoals altijd, en dat weet iedereen, is het enorm moeilijk om dicht bij het doel nog geduld te hebben. Virologen zien wat er gebeurd en politici moeten beslissen hoe ermee om te gaan. Enkel het einddoel telt en alles wat er rond gebreid wordt is niet relevant.
 • Andy Van de velde

  10 maanden geleden
  Scholen dicht? Mijn zoon in 2de middelbaar heeft nog examens in school tot woensdag!
 • Filip Van Holsbeeck

  10 maanden geleden
  Dat is geen epidemioloog, het is een kinderarts karel. Voor u hetzelfde maar een wereld van verschil.
 • Lieve Daron

  10 maanden geleden
  Sorry,geen begrip voor deze reactie!
 • Marcel Vandamme

  10 maanden geleden
  Wanneer gaat iedereen nu eens beseffen dat die ellende, al een jaar lang, zonder dat het virus ook maar iets aan slagkracht verloor, NIET voor onze gezondheid is maar voor ... ziekenhuisbedden! Want van besmettingen geneest praktisch iedereen. Hoogste piek was 03 november 7.489 patiënten in ziekenhuizen (0,06% van de bevolking). Hiervoor en voor veel minder een land en bijna 12.000.000 inwoners gijzelen! Bijkomende ziekte vergt bijkomende bedden, corona blijft! Doe DAAR iets aan politici!
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Prikje op reis? Deze landen willen vaccins verkopen aan toeristen
  PREMIUM

  Prikje op reis? Deze landen willen vaccins verkopen aan toeristen

  De vaccinatiecampagne komt stilaan op gang in ons land. Toch hebben we - met 1.152.481 inwoners (iets meer dan 10 procent) die deels gevaccineerd zijn - nog een lange weg te gaan. In sommige landen gaat het een stuk vlotter. En om anderen mee te laten profiteren van hun vlotte vaccinatiecampagne, of om het toerisme aan te zwengelen, verkopen sommigen hun vaccins zelfs aan toeristen en/of buitenstaanders. Een overzicht.