Thomas Gevaert, co-voorzitter artsenvakbond ASGB.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Gevaert, co-voorzitter artsenvakbond ASGB. © Klaas De Scheirder

INTERVIEW. Voorzitter artsenvakbond teleurgesteld in paniekerige corona-aanpak: “Misschien is het tijd voor een nieuwe expertengroep”

Waar gaat ons coronabeleid heen? Zelfs in de zorgsector weten ze het nog steeds niet. Thomas Gevaert, voorzitter van artsenvakbond ASGB, vroeg vorig jaar al een duidelijk plan. “Ik zie echter ook tijdens deze vierde golf opnieuw veel paniek en weinig visie. Niemand lijkt te weten wat het doel is.” Gevaert bepleit een nieuwe strategie. “Want corona is een blijver. Het wordt tijd dat we daarmee leren leven.”

105 reacties

 • Linda Heintjens

  1 jaar geleden
  Zoveel tralala, en wat zegt hij uiteindelijk: "neem de boosterprik", de zoveelste reclame voor de farmaceutica!
 • GEERT ENGELS

  1 jaar geleden
  Zoals steeds komt er weer een andere met gekruiste armen zijn zegje doen. Mensen die nu twee jaar aan de bak zijn en al heel wat ervaring aan hun kennis gaan toevoegen zou men nu gaan vervangen door prutsers. Ongelooflijk wat zich in de hoofden van vele mensen afspeelt. Nu een voorzitter van een artsenvakbond die zijn eigen boel nog niet kan aan aanpakken.
 • Lahcen Oizaz

  1 jaar geleden
  Het warm water moet niet opnieuw worden uitgevonden. Waarom kijkt men niet gewoon in het buitenland om te zien welke aanpak het beste en ook minst kostelijk is afgezien er natuurlijk andere motieven mee spelen en gebeurt er exact wat gepland is.
 • Pieter Van Ingelgem

  1 jaar geleden
  Eindelijk iemand die zegt wat iedereen denkt…
 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Heel eenvoudig en nooit controversieel had men op voorhand kunnen afspreken om de expertengroep bijvb elke maand met 1/10 te 'verversen'. Nu zitten we opgescheept met een zichzelfgoedkeurend groepje dat intussen de schaamte al voorbij is: er is geen weg meer terug, hun stommiteiten en onkunde worden gecamoufleerd met weer nieuwe blunders en uitleg geven vinden ze tijdverlies, daarvoor staan ze 'te hoog boven ons'. Hun geloofwaardigheid staat onder nul, het had anders gekund.