De Vlaming Johan Van Hoof is als hoofd van Janssen Vaccines verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het coronavaccin van Johnson & Johnson. Ook vanuit Beerse werd hard gewerkt aan dit vaccin, dat wellicht binnenkort op de markt komt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaming Johan Van Hoof is als hoofd van Janssen Vaccines verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het coronavaccin van Johnson & Johnson. Ook vanuit Beerse werd hard gewerkt aan dit vaccin, dat wellicht binnenkort op de markt komt. © Photo News

INTERVIEW. Vlaamse baas van Janssen Vaccines: “Hoe verder in de tijd, hoe beter ons vaccin werkt”

Het vierde vaccin dat ons uit de coronagreep moet redden is dat van Johnson & Johnson. De man die daarvoor verantwoordelijk is, is Vlaming Johan Van Hoof (63), hoofd van Janssen Vaccines, onderdeel van Johnson & Johnson. “Onze effectiviteit van 66 procent vergelijken met de 95 procent van Pfizer is niet eerlijk. Het onze werd in moeilijkere omstandigheden getest.”

29 reacties

 • Jos Vercammen

  7 maanden geleden
  Sorry mensen, maar als ik de meeste commentaren hieronder lees, dan vraag ik mij af: wie van degenen die hier hun mening en evaluatie van de bestaande vaccins neerpennen, weten eigenlijk waarover ze bezig zijn. Voor mij is de uiteenzetting van de virologen een zeer technische bedoening, die mijn petje ver te boven gaat.
 • Johan Goris

  8 maanden geleden
  Inderdaad. We moeten eerst zien wat de werkelijke effectiviteit is van al de vaccins. Het is toch vreemd dat het AstraZeneca-vaccin in Brazilië een ander uitslag gaf dan in Groot-Brittanie. De echte reden was waarschijnlijk de aanwezigheid van varianten. Dus het is best mogelijk dat AstraZeneca even goed werkt dan Pfizer.
 • Luciano van As

  8 maanden geleden
  Deze persoon heeft ons al vele malen zand in de ogen gestrooid, en nu weer. Zij gingen in september al volop produceren,want zij gingen de eerste zijn. Niets is minder waar, zij zijn de laatste en hun product is helemaal niet zo efficiënt als zijn voorgangers. Dus schermen ze nu maar met het enige voordeel ( nog af the wachten ), 1 vaccin maar nodig. Ik geloof hier weer niks van, hoe zou dat komen ?
 • johan fransaert

  8 maanden geleden
  ik heb veel meer vertrouwen in een vaccin waar men zoals vroeger zijn tijd voor neemt zoal dit vaccin dan het gene die overheden overal ter wereld de bevolking willen opdringen en vlug vlug in mekaar zijn geflenst zonder terdege zijn getest, vergeet niet dat testen over een lange periode tot doel heeft om 1 te zien hoe effectief het is en 2 om uit te maken wat de neveneffecten zijn en dat is nog belangrijker en dat tweede gedeelte hebben ze bij Phizer en Astra grotendeels overgeslagen.
 • Gerda Phlypo

  8 maanden geleden
  Geen probleem met eerst de jongeren maar wees dan zo correct om het AstraZeneca vaccin die niet voldoende getest is op senioren dat dan ook niet aan hen te geven !
 1. Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

  Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

  Op maandag 12 juli “voorspelden verschillende modellen enorme hoeveelheden regen voor woensdag 14 juli, met tussen 100 en 150 mm lokaal ten zuiden van Samber en Maas”. Dat verklaarde David Dehenauw, het hoofd van het departement Voorspellingen van het KMI, vandaag in de Waalse onderzoekscommissie naar de overstromingen. Hij pleitte voor een “centrum voor natuurrampen”. “Wat normaal in twee maanden valt, zou in twee dagen vallen. Dat waren zeer duidelijke gegevens voor de specialisten. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”, aldus Dehenauw.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.