Minister Benjamin Dalle (CD&V): "Het is voor mij een erezaak om elke jongere die mij een persoonlijk bericht stuurt op Instagram ook een antwoord te sturen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Benjamin Dalle (CD&V): "Het is voor mij een erezaak om elke jongere die mij een persoonlijk bericht stuurt op Instagram ook een antwoord te sturen.” © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) belooft: “Van zodra het virus versoepelingen toelaat, komt de jeugd eerst”

Als Vlaams minister van Jeugd heeft Benjamin Dalle (CD&V) eigenlijk niet zo veel macht als zijn titel doet vermoeden. En dus ontpopt hij zich maar als de lobbyist van de jongeren, zelfs tot in het diepe Luxemburg. “Ik zal niet pleiten om hen eerst te vaccineren. Maar laatst, dat kan ook niet.”

61 reacties

 • Jos Spriet-Dewaele

  2 maanden geleden
  Zo te lezen tellen 65 plussers niet meer mee. Alles voor de jeugd en jongeren. Hadden de ouderen niet gewerkt jeugd en jongeren hadden niet zoveel hobby's kunnen hebben en waren ze ook nog nooit op een festival en fuiven geweest. Veel ouderen moesten al op 16 gaan werken eerst voor de ouders dan voor de kinderen en nu worden ze alles afgepakt door die zelfde kinderen die willen dat hun kinderen eerst aan bod komen. Waar zit de minister van pensioenen om het op te nemen voor de gepensioneerde
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Wanneer krijgen wij een minister van de gepensioneerden als er enen is voor de jeugd waarom dan genen voor ons ?
 • Willy Putters

  3 maanden geleden
  Iedereen van die ongewenste regering zit maar te zagen over de jeugd, maar over de gepensioneerden hoor ik niemand iets zeggen hoewel die al een gans jaar zonder sociale kontakten zitten.
 • Pedro De Geest

  3 maanden geleden
  Dus als ik het goed begrijp mogen zes jongeren allemaal hun huidige bubbel verlaten om een nieuwe bubbel te gaan vormen met 6 andere jongeren. Het ideale scenario om vele mensen te besmetten lijkt mij.
 • Jennifer Peeters

  3 maanden geleden
  Beste minister. Waarom de jongeren bevoordelen? Dat ze eerst eens gaan werken en bijdragen aan de maatschappij. Jij zet de bevolking tegen mekaar op. Deze crisis is veel moeilijker voor de werkende mensen en voor de gepensioneerden dan voor die verwende pubers.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben