“Ik zat samen met Jan Jambon, Bart Somers, Matthias Diependaele en Ben Weyts rond de tafel toen ik ‘out of the blue’ uit mijn stoel gleed en flauwviel.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Ik zat samen met Jan Jambon, Bart Somers, Matthias Diependaele en Ben Weyts rond de tafel toen ik ‘out of the blue’ uit mijn stoel gleed en flauwviel.” © Wouter Van Vooren

INTERVIEW. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) is terug na 6 weken gedwongen rust: “Ik was zo bang om als profiteur aanzien te worden”

Al 15 jaar draait Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) mee in de toppolitiek, maar midden in de Vlaamse begrotingsbesprekingen was het vat af. “Jambon dacht dat ik een beroerte had. Mijn mond stond scheef en ik kon nog amper verstaanbaar praten.” De diagnose: volledige mentale en fysieke uitputting. “Een burn-out? Ik durf er geen etiket op te kleven, maar ik heb er langs geschuurd, denk ik.”

56 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  2 maanden geleden
  Je moet toegeven , toneel spelen word hun blijkbaar ook goed aangeleerd in de Belgische politiek .
 • Moniek Smets

  2 maanden geleden
  Een burn-out mag je toch rekenen op 2jaar op 6weken is dat niet over .
 • pierre de smet

  2 maanden geleden
  In feite dat haar loon en dat van frauderende politici wordt doorgestort daar kan zij niks aan doen , zal wel langer dan vandaag zo zijn . Net als het feit dat hun loon maar voor 50 % belast wordt . En sorry mevrouw, maar een burn out is niet gedaan op zo een korte tijd . Over je bekwaamheid daar kan ik niks over zeggen maar vind wel dat als je poitieker wit worden je eerst een aantal jaren moet gewerkt hebben in de prive , zodat je weet hoe de gewone man / vrouw uitgeperst wordt financieel .
 • Jacques Brodeoux

  2 maanden geleden
  Als je het niet aankan, vertrek dan.
 • Françoise Dupont

  2 maanden geleden
  Nog even op de tanden bijten, en in alles toegeven aan de andere partijen, om maar in de coaltie te blijven. Europa lonkt Hilde, dan kan je daar op pensioen.