Emmanuel André: ‘Verschillende wetenschappers zoals Pierre Van Damme en Erika Vlieghe hebben al gewezen op het gevaar. Ook Marc Van Ranst zegt dat het nu tijd is voor actie.’
Volledig scherm
PREMIUM
Emmanuel André: ‘Verschillende wetenschappers zoals Pierre Van Damme en Erika Vlieghe hebben al gewezen op het gevaar. Ook Marc Van Ranst zegt dat het nu tijd is voor actie.’ © Thomas Nolf

INTERVIEW. Viroloog Emmanuel André: “Nu zien we de gevolgen van oproepen tot laisser-faire”

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is de kaap van de duizend per dag voorbij. Hoog tijd voor actie, vindt ook microbioloog Emmanuel André (KU Leuven). “Maar bij nieuwe maatregelen moeten we heel duidelijk zijn over het doel en hoelang ze gelden”, vertelt hij in een interview met De Morgen.

 1. Pfizer reageert op vertraagde levering: “Meer dan ooit een betrouwbare factor in dit verhaal”

  Pfizer reageert op vertraagde levering: “Meer dan ooit een betrouwba­re factor in dit verhaal”

  Pfizer is "meer dan ooit een betrouwbare factor in dit verhaal". Zo heeft managing director Karel Van De Sompel van Pfizer Belgium Luxembourg in het VRT-programma De Zevende Dag gereageerd op de kritiek die het farmabedrijf moest slikken omdat het volgende week minder vaccins zal leveren. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke betreurt de “vervelende” communicatie, maar stelt tevreden vast dat de uiteindelijke impact op de vaccinatiecampagne klein zal zijn.
 2. Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatiedorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installeren en een vat aansluiten?”
  ANTWERPEN

  Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatie­dorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installe­ren en een vat aansluiten?”

  Met een dag-, avond- en nachtcafé hebben zaakvoerders Christopher Van Loo (52) en Stephanie Stokhuyzen (32) een hele dag lang inkomsten in het hartje van Antwerpen. Maar dat is uiteraard buiten het virus gerekend. Het koppel stelt zich nu kandidaat als vrijwilliger in het grote vaccinatiedorp op Park Spoor Oost. “We doen dit ook voor onszelf, hoe sneller deze miserie voorbij is, hoe beter.”
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek