Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). © Gregory Van Gansen / Photo News

INTERVIEW. Van Ranst: “Ten vroegste over twee maanden versoepelen”

Ondanks de versnelde vaccinatie kunnen we ten vroegste over twee maanden hopen op minder strenge coronamaatregelen. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst. “Tenzij het buitenland eerder versoepelt, dan zal de druk hoog worden.”

78 reacties

 • Dieter Vandaele

  1 week geleden
  Lockdown tot eind 2021. En alle rusthuizen toe! We moeten nu het aantal overlijdens zo dicht mogelijk bij 0 krijgen en de beste leerling van de klas worden.
 • eduard janssens

  1 week geleden
  Geen versoepelingen tot Päsen !! en de grenzen sluiten !!
 • Bernard Loncke

  1 week geleden
  In De zevende dag zei Frank Vandenbroucke dat wanneer de vaccinatie in de soep draait we op hem mochten schieten. Wel, we kunnen elke week weer schieten! Want na de echecmarathon rond mondmaskers, veiligheidsmateriaal, testcapaciteit, terugkeerbeleid, contact- en brontracing, volgt nu een schildpadvaccinatie met naaldenkrapte. Het enige waar onze ministers goed in zijn is ons opsluiten, de economie fnuiken en boetes uitschrijven. De snelheid waarmee Vivaldi vaccineert tart weer elke verbeelding!
 • Walter Lippens

  1 week geleden
  Versoepelingen NU. Als de rijscholen open kunnen dan ook de niet medische contactberoepen.
 • Nols GERRY

  1 week geleden
  Waarom moeten de criteria voor versoepelingen strenger zijn in België dan het WHO voorschrijft..?? Hebben ze de horeca, reisbureaus, toeringcars, evenementsector dan compleet vergeten, en de mensen die al maanden geïsoleerd zitten?? Als ze de horeca openen, bv met sluitingsuur om 20h,dan zal er geen probleem zijn qua extra besmettingen.. Nu gaan er 30% vd horeca en hotels definitief de deuren sluiten, de retail draait ook al 1 jaar op 30% minder omzet, de overheidsschuld zit aan 120% vh BNP??
 1. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"