Valerie Van Peel en haar gewezen godsdienstleraar Dirk Daems.
Volledig scherm
PREMIUM
Valerie Van Peel en haar gewezen godsdienstleraar Dirk Daems. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Ph

INTERVIEW. Valerie Van Peel (43) en haar godsdienstleraar: “Na het seksueel misbruik speelde ik de stoere. Meester Daems prikte er zo doorheen”

Sterke madam, zo wordt ze gezien en dat ìs ze ook. Politica Valerie Van Peel (N-VA) staat op de barricades voor kwetsbare jongeren en ze weet waarom. Ze werd als kind seksueel misbruikt. Goed dat er meester Daems was. Bijgenaamd ‘Moses’, of ‘die van godsdienst’. Compleet anders dan de anderen, daar op haar strenge uniformschool waar nog de meetlat werd gehanteerd om de roklengtes te controleren. “Ik verzweeg alles, maar hij zág me. Dwars door mijn stoere pose heen.”

1 reactie

 • Gerd Van nieuwenhove

  3 maanden geleden
  Als de Van Peels maar in de belangstelling staan ! Maar geen woord over lijf straffen daar waar wij met nog 2 andere landen in alle talen zwijgen ! De NVA zoekt echt stemmen ?
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.