Volledig scherm

INTERVIEW. Turnster en olympisch kampioene Nina Derwael, uw nummer 2: Zelfs als ik aan een dansprogramma deelneem wordt nu al vooraf gezegd: ‘Je gaat dat winnen, Nina’

Nina Derwael (21) doet niets half en half. Niet in het turnen - getuige haar olympisch goud op de Spelen in Tokio - en niet in Dancing with the Stars, waar ze werkelijk de sterren van de hemel dartelt. Wiens hart heeft de Limburgse intussen nog niét veroverd? En dat de bewondering groot is, bewijst ook haar ‘zilver’ in uw top 100 van Belgen van 2021. “Aangekondigd worden als olympisch kampioen. Ik blijf dat bizar vinden. Maar het went. Alles wat ik nu nog doe, is voor mezelf. Ik moet gewoon denken: ‘Ik heb niets meer te bewijzen.’ Hoger dan de olympische titel kan ik niet mikken.”

  1. Excentrieke kleermaker (32) gaat in kostuum Kilimanjaro beklimmen: “Toen ik 9 jaar was, kreeg ik van mijn opa mijn eerste blauwe blazer. Ik was zo fier als een gieter”
    PREMIUM

    Excentrie­ke kleermaker (32) gaat in kostuum Kilimanja­ro beklimmen: “Toen ik 9 jaar was, kreeg ik van mijn opa mijn eerste blauwe blazer. Ik was zo fier als een gieter”

    Wie wil weten of zot zijn zeer doet, kan het binnenkort aan Tommaso Bordoni (32) vragen. De Leuvense kleermaker gaat in september in een driedelig maatpak en kostuumschoenen de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, beklimmen. “Ik wil dat iedereen op die berg naar mij kijkt en denkt: what the f**k is die aan het doen?”