Xavier De Cuyper, topman van geneesmiddelenagentschap FAGG.
Volledig scherm
PREMIUM
Xavier De Cuyper, topman van geneesmiddelenagentschap FAGG.

INTERVIEW. Topman FAGG stelt gerust: "Ik garandeer u: het vaccin zal veilig zijn”

Schijnt er stilaan licht aan het einde van de tunnel? Volgende lente zou België de eerste lading covid-vaccins mogen verwachten. Dat stelt de topman van geneesmiddelenagentschap FAGG in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Maart 2021 is een realistische deadline.”

62 reacties

 • Guy Van Assche

  2 jaar geleden
  Olivier, iedereen heeft het recht om zelf te beslissen of hij een vaccin waarvan de werking en eventuele bijwerkingen nog niet bewezen is, toegediend te krijgen of niet. Het is dus nogal kort door de bocht om deze mensen direct met de vinger te wijzen en te vinden dat deze moeten uitgesloten worden voor van alles en nog wat.
 • phil smedts

  2 jaar geleden
  Zo veilig dat de fabrikant niet wil opdraaien voor de gevolgen als het misgaat. Mogelijk het volgende hoofdstuk in het covid blunderboek van onze overheid.
 • Dennis Van Gossum

  2 jaar geleden
  Eerst zien en dan geloven, ik hoop het maar ze zitten al bijna een jaar te zeggen dat we maar een paar maanden op een vaccin moeten wachten nu zou het weer bijna een jaar duren voordat de eerste vaccins van de band rollen!? Weten laboranten en andere in de medische sector het zelf nog wel?
 • Luc De Coninck

  2 jaar geleden
  Het zou veel beter zijn moest men bij de verdeling er van niet landelijk maar regionaal tewerk gaan. Met als maatstaf niet het absolute bevolkinsaantal maar de bevolkingsdichtheid.
 • Stevie Patroon

  2 jaar geleden
  Hun beschikbaarheidsdatum schuift al op...
 1. Vlaanderen in beroep tegen nieuwe vergunning luchthaven Luik
  25

  Vlaanderen in beroep tegen nieuwe vergunning luchthaven Luik

  Vlaanderen gaat in beroep tegen de uitbreiding van de luchthaven in Luik. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir is de impact die de uitbreiding van de luchthaven op Vlaanderen zal hebben onvoldoende onderzocht. “Vanuit Vlaanderen hebben we in het voorjaar al onze opmerkingen en bezorgdheden aan de Waalse overheid bezorgd, maar daar wordt in deze vergunning op geen enkele manier rekening mee gehouden”, stelt de Limburgse N-VA-minister.
 2. ANALYSE. Waarom zelfs een minister niet meer veilig is voor de drugsmaffia: “Als het moet, wordt er geïntimideerd. Als dat niet lukt, kan het leiden tot het ergste: moord”
  PREMIUM

  ANALYSE. Waarom zelfs een minister niet meer veilig is voor de drugsmaf­fia: “Als het moet, wordt er geïntimi­deerd. Als dat niet lukt, kan het leiden tot het ergste: moord”

  De drugsoorlog in België is, na ontploffende granaten en een occasionele moord in de onderwereld, plots een nieuwe fase ingegaan, met de bedreiging van Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Evolueren we nu in sneltreinvaart naar Amsterdamse toestanden, met bedreigingen aan tegenstanders uit de ‘bovenwereld’ en zelfs executies op straat à la Peter R. de Vries?