Topdokter Elisabeth De Waele (42)
Volledig scherm
PREMIUM
Topdokter Elisabeth De Waele (42) © Joel Hoylaerts / Photo News

INTERVIEW. Topdokter Elisabeth De Waele (42) van de dienst intensieve zorgen in het UZ Brussel: “Er is een angstaanjagend domino-effect bezig binnen families”

De Brusselse gemeenten blijven in ons land de kroon spannen wat betreft de coronabesmettingen. Gemiddeld komen er in de regio Brussel per dag 295 nieuwe besmettingen bij. Daardoor liggen er in het UZ Brussel momenteel dubbel zoveel patiënten als in andere provincies. Elisabeth De Waele (42), bekend van het tv-programma ‘Topdokters’ en waarnemend diensthoofd intensieve zorgen in het UZ Brussel, is ongerust. “Een tsunami aan golven kunnen we niet aan. Hoe kan je kiezen tussen een patiënt met een hersentumor of iemand die aan het stikken is door corona?”

 1. Vakbonden over plannen om ambtenaren na 65ste te laten werken: “Opstap naar afbraak loon- en arbeidsvoorwaarden”

  Vakbonden over plannen om ambtenaren na 65ste te laten werken: “Opstap naar afbraak loon- en arbeids­voor­waar­den”

  De socialistische overheidsvakbond ACOD is allerminst te spreken over de plannen van Vlaams minister van Ambtenarenzaken Bart Somers (Open Vld) rond het pensioen van de Vlaamse ambtenaren. De minister wil bijvoorbeeld dat ze ook na hun 65ste aan de slag kunnen blijven indien ze dat wensen. Maar de vakbond vreest dat het een "opstap naar het afbreken van de loon- en arbeidsvoorwaarden" van het overheidspersoneel betekent.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door