Topdokter Elisabeth De Waele (42)
Volledig scherm
PREMIUM
Topdokter Elisabeth De Waele (42) © Joel Hoylaerts / Photo News

INTERVIEW. Topdokter Elisabeth De Waele (42) van de dienst intensieve zorgen in het UZ Brussel: “Er is een angstaanjagend domino-effect bezig binnen families”

De Brusselse gemeenten blijven in ons land de kroon spannen wat betreft de coronabesmettingen. Gemiddeld komen er in de regio Brussel per dag 295 nieuwe besmettingen bij. Daardoor liggen er in het UZ Brussel momenteel dubbel zoveel patiënten als in andere provincies. Elisabeth De Waele (42), bekend van het tv-programma ‘Topdokters’ en waarnemend diensthoofd intensieve zorgen in het UZ Brussel, is ongerust. “Een tsunami aan golven kunnen we niet aan. Hoe kan je kiezen tussen een patiënt met een hersentumor of iemand die aan het stikken is door corona?”

  1. Erika Vlieghe vreest dat zorgsysteem kan omvallen: “Nood aan drastische maatregelen in Vlaanderen”

    Erika Vlieghe vreest dat zorgsys­teem kan omvallen: “Nood aan drastische maatrege­len in Vlaanderen”

    Professor Erika Vlieghe vindt dat er ook in Vlaanderen snel drastische coronamaatregelen moeten worden genomen. “In deze fase van de epidemie hebben we nood aan heel drastische, radicale en eenvoudige maatregelen om het virus geleidelijk weer onder controle te krijgen.” Als dat niet snel gebeurt, vreest Vlieghe dat ons zorgsysteem kan kapseizen, zegt de infectiologe zondag aan de VRT.