Topdokter Elisabeth De Waele (42)
Volledig scherm
PREMIUM
Topdokter Elisabeth De Waele (42) © Joel Hoylaerts / Photo News

INTERVIEW. Topdokter Elisabeth De Waele (42) van de dienst intensieve zorgen in het UZ Brussel: “Er is een angstaanjagend domino-effect bezig binnen families”

De Brusselse gemeenten blijven in ons land de kroon spannen wat betreft de coronabesmettingen. Gemiddeld komen er in de regio Brussel per dag 295 nieuwe besmettingen bij. Daardoor liggen er in het UZ Brussel momenteel dubbel zoveel patiënten als in andere provincies. Elisabeth De Waele (42), bekend van het tv-programma ‘Topdokters’ en waarnemend diensthoofd intensieve zorgen in het UZ Brussel, is ongerust. “Een tsunami aan golven kunnen we niet aan. Hoe kan je kiezen tussen een patiënt met een hersentumor of iemand die aan het stikken is door corona?”

 1. Luc en Annie zijn misschien wel enige Belgische wielerfans die Vuelta volgen: “Twee weken quarantaine achteraf hebben we er graag voor over”
  PREMIUM

  Luc en Annie zijn misschien wel enige Belgische wielerfans die Vuelta volgen: “Twee weken quarantai­ne achteraf hebben we er graag voor over”

  Met je camper een grote wielerronde volgen: zonder corona de normaalste zaak van de wereld en voor veel Vlaamse wielerfans zelfs hun jaarlijkse vakantie. Maar vandaag, met het rondwarende virus, waagt amper iemand zich hieraan. Behalve Luc (64) en Annie (63) uit Kalken, zij staan elke dag langs het parcours van de Vuelta. “Als we terug thuis zijn, moeten we twee weken in quarantaine. Maar dat hebben we er graag voor over”, zeggen ze vanuit Aguilar de Campoo.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'