Jelle Vermeersch
Volledig scherm
PREMIUM
© Jelle Vermeersch

INTERVIEW. Thomas Vanderveken: "Liefde is een keuze: als je 'ja' zegt, kom je daar niet op terug”

“Alsof het goud van de bergen klaterde.” Toen Thomas Vanderveken (41) vijftien jaar geleden op Véronique Leysen botste, was hij op slag verkocht. Drie zonen later beschrijft hij haar als de vrouw van zijn leven. En mocht dat gevoel morgen anders zijn, dan nóg zal ze de vrouw van zijn leven zijn. Omdat hij vindt: liefde gaat over een keuze. Overspel is dan maar anekdotiek, vertelt hij in dit bloedeerlijke interview. Zestien vragen van Dirk De Wachter, zestien antwoorden: recht uit het hart.

38 reacties

 • paul vdkerckhove

  2 maanden geleden
  Het liefdesleven en zijn verloop , dat is zuiver privé , niemand hoeft lessen te trekken uit iand anders situatie.
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Als Liefde een keuze is dan is overspel Dat niet ... Liegen en bedriegen = gedaan vertrouwen en dus ook wat er was op dat moment is er niets meer beste vriend, u bent uw vrouwtje niet waard zo simpel is dat en zij zou beter eens aan zich zelf denken
 • sonny driessens

  2 maanden geleden
  Je partner vergeven voor vreemdgaan is een gebrek aan zelfrespect. Waarom nog geloftes maken als je ze niet respecteren kan. Dan is de JA ook niets waard.
 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  De ene gaat er lichter over dan een andere . De bedriegers worden ook bedrogen . Mensen laten zich gemakkelijk verleiden door van alles , mooipraters , collega’s, vrienden , maar ook door politieke uitspraken , nieuwe auto , influencers enz… liefde moet van 2 kanten blijven komen en daaraan moet je de nodige tijd aan besteden . Daar wringt het schoentje .
 • Kris Hendrikx

  2 maanden geleden
  Ik hou van de man, van zijn diepgang en welsprekendheid, maar een andere mens en een relatie ermee is nooit als een ijsje. Daar gebruikt hij dus zijn welsprekendheid om recht te praten wat krom is. Maar mooi interview!
 1. JEZ!-Feestweek. “Ik ga weer blokken in ons stadion”: 2.000 jongeren op wachtlijst bij voetbalclub die goede schoolresultaten vooropstelt
  PREMIUM

  JEZ!-Feestweek. “Ik ga weer blokken in ons stadion”: 2.000 jongeren op wachtlijst bij voetbal­club die goede schoolre­sul­ta­ten voorop­stelt

  “Mijn voetbalclub zorgde ervoor dat ik kon bijbenen voor wiskunde en Frans.” Amin (18) grijpt zijn kansen bij de City Pirates: een club waar jonge voetballers niet enkel worden begeleid door trainers, maar ook door maatschappelijk werkers. Liefst 1500 jeugdspelers dromen hier van profvoetbal. Maar de club zet school voorop. En toch hebben ze 2000 jongeren die er nu niet meer bij kunnen. “Het meest schrijnende compliment: we hebben meer jongeren op de wachtlijst dan leden.”