Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Francken (N-VA). © Christophe De Muynck

INTERVIEW. Theo Francken na verloren verkiezing en Kucam-affaire: “Ik ga geen Calvo’ke doen, ik ben een Kampfschwein”

Theo Francken (N-VA) blikt terug en vooruit. Tot zijn spijt niet als ondervoorzitter. "Valerie Van Peel of Lorin Parys en ik, dat zou een goede combinatie zijn geweest voor de partij. Yin en yang. Helaas." De partijsoldaat zet de strijd voor zijn N-VA onvermoeibaar verder. Zodra het kan met de botten in de modder, in het veld, naar de mensen. "Sommigen vinden mij een asociale pitbull. Maar ik neem het juist vaak op voor de zwakkeren in de samenleving."

110 reacties

 • karel dillen

  3 maanden geleden
  Als hij nog iets voor zijn partij wil betekenen blijft hij beter een paar jaar weg van de camera's
 • Willy Slachmuylders

  3 maanden geleden
  Theo mijn stem zal je altijd krijgen ! Echte Vlaamse krijger ,
 • Luc Van Bogaert

  3 maanden geleden
  Hij gaat uiteraard niet lopen, wat kan de (vervangen) burgemeester van Lubbeek nog anders dan een baantje in de politiek en best nog bij de partij waar hij thuishoort, het VB. En met een parlementair mandaat daar nog bovenop zal deze fervente Trumpist de eerstvolgende jaren zeker geen honger lijden.
 • ROGER DEPREZ

  3 maanden geleden
  De doelstelling was zoveel mogelijk christenen weg halen daar in dat helle gat want die waren in de minderheid en werden vermoord. Wat hier opvalt met al die commentaren is dat er hier met geen woord word over gesproken en dat juist Theo Francken zich dat lot van die mensen wel aantrekt. Dat hij iemand aanstelt die daar het probleem kent is nogal logisch en wanneer die zelfde persoon Theo zijn vertrouwen schend is natuurlijk niet goed, maar hem daarom met de grond gelijk te maken is er ver over
 • guido Bervoets

  3 maanden geleden
  Theo Francken hoort inderdaad meer thuis in een extreemrechtse populistische partij als Vlaams Belang.Niet in een partij die ooit de grote Vlaamse volkspartij wil worden.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden