Sven Mary.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Mary. © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Sven Mary: “Vandaag ben je ofwel links, ofwel rechts. Iets tussenin bestaat niet meer”

Dat hij met heel zijn hart van zijn job houdt. Het is een van de laatste zinnen in het eerste boek van Sven Mary (49). "Nog acht jaar te gaan als advocaat. Ik tel elke dag af", zegt hij nochtans tijdens een gesprek over datzelfde boek. In zijn droomscenario woont Mary dan in het zuiden van Spanje. "In een klimaat dat me niet depressief maakt." En dan heeft hij het niet enkel over het weer. "In België mag je niets meer zeggen. Zélfs niet meer denken", maakt hij zich druk - alsof hij in de rechtbank staat. "De dictatuur van de minderheden. Ik vind dat vréselijk."

39 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Links of rechts het maakt niets uit. Kiezen of verkozen worden that is the question. Eens de politiekers zijn verkozen trekken ze de buid aan één zeel binnen, en de kiezers die hebben daar NIETS aan te zeggen.
 • Carl Vangenechten

  1 maand geleden
  Laat de politieke partijen eens van gedachte wisselen over die standpunten. Spannend.
 • Aster Phoenix

  1 maand geleden
  Hij heeft wel een punt als hij het heeft over "de dictatuur van de minderheden"
 • willy staelens

  1 maand geleden
  Heb mij al veel geërgerd op Sven Mary, maar zijn uitspraken in de krant van vandaag zijn er bonk op tot spijt van al diegenen die er andere meningen op nahouden.
 • ghislain lefever

  1 maand geleden
  Het normale is niet meer normaal. Corruptie, eigenbelang, materialisme, ons kent ons, fraude, diefstal, geweld, straffeloosheid, manipulatie, sexuele aberaties, inperken vrijheden, het grote gelijk van minderheden, profitariaat, illegalen... het kan allemaal. Normen en waarden: eerlijkheid, rechtvaardigheid, beleefdheid, werken, respect, zijn ver te zoeken, links én rechts. We zijn moreel aan het afglijden. De val van het Romeinse rijk gelezen? We komen dichtbij. Dank, Sven.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.