'We hebben het hier over de besmettingscijfers, waar een sprankeltje hoop lijkt. Maar waar meer ongerustheid over is, zijn de ziekenhuiscijfers.'
Volledig scherm
PREMIUM
'We hebben het hier over de besmettingscijfers, waar een sprankeltje hoop lijkt. Maar waar meer ongerustheid over is, zijn de ziekenhuiscijfers.' © Franky Verdickt

INTERVIEW. Statisticus Bart Mesuere: “Stijging van cijfers zou voor een deel kunnen liggen aan de winterprik”

We staan, alweer, voor een cruciale week in de epidemie. En neen, het gaat niet goed met de coronacurves. Al zijn er ook kleine lichtpuntjes te zien, meent Bart Mesuere, statisticus aan de UGent, in gesprek met De Morgen. In Vlaanderen lijkt de stijging van het aantal besmettingen te vertragen.

13 reacties

 • Debbie De Bruyn

  1 maand geleden
  Ik zie speelplaatsen waar de jeugd zonder mondmasker rond elkaars nek hangt.
 • DAVE VAN GINNEKEN

  1 maand geleden
  Zou het ook niet kunnen liggen aan de gesloten horeca? Of de gesloten sportclubs??
 • carlos goossens

  1 maand geleden
  Opening van de kappers, en tien dagen later gaan de cijfers omhoog. Tekeningetje bij maken of versta je het zo ook ?
 • Nicole Borremans

  1 maand geleden
  Het mogelijke effect van met 't goede weer van vorige week de regels niet volgen gaan we pas volgende week eventueel zien maar ik denk ook dat de winterprik in de week van 5 t/m 15 feb. voor de momenteel stijgende tendens zorgt want toen zijn we echt wel binnengebleven.Ook in de K-vakantie was het niet echt mooi weer en zaten we vooral binnen dus dat is ook niet zo voordelig Ik pers.geloof niet zo in een zich doorzettende 3de golf,eerder terug stabilisatie dus vaccineer en biedt perspectief!!
 • Lucien Van Steenwinkel

  1 maand geleden
  Zolang de bevolking niet op grote schaal getest wordt, blijft het dweilen met de kraan open, en speculeren om de reden. We weten niets : noch waar we besmet worden, noch welke maatregelen een effect hebben. Navigeren in de mist met een kap over het hoofd.
 1. Horeca-actoren voeren gezamenlijke campagne voor veilige heropening op 1 mei

  Horeca-actoren voeren gezamenlij­ke campagne voor veilige heropening op 1 mei

  Meerdere federaties uit de horecasector hebben de krachten gebundeld voor een nationale campagne, die pleit voor een veilige heropening van cafés en restaurants op 1 mei. Met de slogan "Een stil café kan je ook wakker houden" wil men de politiek en de publieke opinie overtuigen van de noodzaak tot heropening. Voor zes op de tien horecazaken staat het water intussen aan de lippen na meer dan een half jaar verplichte sluiting.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!