Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker: "Als we zelf ons budget niet onder controle krijgen, zullen de markten het ons wel opleggen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker: "Als we zelf ons budget niet onder controle krijgen, zullen de markten het ons wel opleggen.” © Joel Hoylaerts / Photonews

INTERVIEW. Staatssecretaris Eva De Bleeker: “Of de regering het uitzingt tot 2024? Dat durf ik niet garanderen”

Ze zou als een Iron Lady de begroting op orde houden, maar de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne beslisten daar anders over. Nu is staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) vastbesloten om de broeksriem opnieuw aan te spannen. “Dat de PS eens begint met wat we afgesproken hebben: de arbeidsdeal uitvoeren.”

56 reacties

 • jan boden

  1 maand geleden
  Dat de open VLD geen deel meer zal uitmaken van de volgende regering kunnen wij daarentegen wel garanderen.
 • Danny Damiaens

  1 maand geleden
  Deze regering is hetzelfde als onder verhofstadt een ballon die in onze gezichten gaat ontploffen en de verantwoordelijke pakken hun valiezen gaat zetelen in het Europees parlement met een kleine vergoeding rond de 20.000 euro.Moest elke stem echt gelden dan pas krijgt men de echte realiteit te zien!Links zo gewoon bijna niet meer bestaan.
 • johan van Oevelen

  1 maand geleden
  @Dirk en Dirk: denk je echt dat Vlaanderen het zoveel beter doet qua financien, vraag maar eens aan de vlaamse financiele minister de boekhouding en de schulden van Vlaadneren, ge valt stijl achterover (als ge ze uberhoubt krijgt). Egmontpact werkt niet, schaf het af he mannen politici en werkt is samen ipv tegen na bijna 36j
 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  De vivaldi regering heeft de welvaart in ons land en economisch 10 jaar achteruit geslagen.
 • Dirk Uyttenhove

  1 maand geleden
  Mooi luisteren naar haar Waalse bazen, dat gaat ze doen.