Kenneth Lasoen, specialist Belgische inlichtingendiensten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kenneth Lasoen, specialist Belgische inlichtingendiensten. © vincent duterne/photo news

INTERVIEW. Specialist Belgische inlichtingendiensten over hacking Binnenlandse Zaken: “Sommige derdewereldlanden hebben een betere cyberbeveiliging dan wij”

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken werd het slachtoffer van een complexe cyberaanval. Dat die twee jaar onder de radar bleef, baart Kenneth Lasoen, docent Inlichtingen en Veiligheidsstudies aan de UAntwerpen, grote zorgen. “Ik geloof voor geen millimeter dat ze alles hebben uitgekuist. Ik ben bang voor logic bombs, virussen die in systemen worden ingebouwd en op het juiste moment van op afstand worden geactiveerd. De gevolgen kunnen gigantisch zijn.”

14 reacties

 • Jelle van Elsacker

  1 jaar geleden
  Wij leven in een derdewereldland, dat heb ik al dikwijls gezegd, wacht maar ge ga mij nog gelijk geven.
 • Wilm VanRoy

  1 jaar geleden
  Ahhh voila, weer een belastingverhogingske hier en daar. Nu weten we al waar onze resterende zuurverdiende centjes naartoe gaan gaan. Ze zouden beter het geld halen waar t zit.. Niet bij de werkende bevolking. maar die net erboven. De luilakken.
 • Johnny chanet

  1 jaar geleden
  Hoe meer gebruik hoe meer zou men moeten beveiligen.
 • peter destoop

  1 jaar geleden
  ik heb nieuws voor u meneer. Zoals het hier vierkant draait zou je denken dat we in een derdewereldland zitten.
 • Jan vanderwallen

  1 jaar geleden
  Dat is ook zo met het leger, gerecht en de organisatie van België. Er is niet veel dat hier goed werkt, een grondige reorganisatie dringt zich op. We zullen er veel geld mee besparen en dat kunnen we nu goed gebruiken.