Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Wilmès (MR). © vincent duterne/ photo news

INTERVIEW. Sophie Wilmès overwon corona: “Onwezenlijk dat ik nu al terug ben”

Het lot kan eigenaardige wendingen nemen. Dat weet Sophie Wilmès (MR) als geen ander. Per ongeluk premier. Vervolgens premier om een pandemie te bestieren. En dan vlak na de eindmeet zelf corona krijgen. En hoe. Ze lag zelfs acht dagen op intensieve zorg. "Ik had niet gedacht dat ik hier nu al opnieuw zou zitten."

12 reacties

 • Cecilia Broekmans

  2 maanden geleden
  Aangesteld als premier met volmachten speciaal om de pandemie te bestrijden en ze heeft juist het omgekeerde gedaan. Daarna nog beloond met een minister portefeuille. De andere onbekwame, De Block, beloond als fractieleidster, Beke, nog zo'n onbekwame blijft minister niettegenstaande tientallen doden in de woonzorg centra. Wat voor leiders hebben wij hier eigenlijk in België. Hebben die mensen dan geen schaamte meer? Hoe zou het komen dat we voor politici geen respect meer hebben? 
 • Willy Van Cleemput

  2 maanden geleden
  En nooit zal zij haar grote fouten toegeven! Jammer van de vele doden tengevolge van de te vroege versoepelingen onder haar bewind ! Eindelijk met Premier DeCroo een echte Premier, Hopelijk ziet zij nu ook het grote verschil ! Idem voor Maggi DeBlock ! Respect voor Van den Broucke .
 • jef wouters

  2 maanden geleden
  geen medelijden met die belgische politiekers zij hebben totaal geen respect voor ons dat ervaar ik al 65 jaar
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Zo'n mensen hebben  bovendien groot geluk dat ze tot de categoriebehoren die zich  de allerbeste dokters kan betalen en voor thuishulp kunnen betalen. Veel mensen vergaat het anders wanneer ze door corona getroffen worden. 
 • dina van doren

  2 maanden geleden
  Per ongeluk premier. Vervolgens premier om een pandemie te bestrijden.zij werd ook maar gestuurd door andere er zijn anderen die veel meer schuld hebben dan mevrouw Wilmes
 1. De Wever in nieuwjaarstoespraak over zaak-Kucam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  De Wever in nieuwjaars­toe­spraak over zaak-Ku­cam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  “De terugblik op 2020 is confronterend”. Zo start N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens De Wever mogen we vooral de moed niet verliezen en komt “de bevrijding eraan”. Daarnaast is de politicus niet bepaald mild voor de Vivaldi-regering en verwijst hij naar de zaak rond de Mechelse politicus Melikan Kucam, die werd veroordeeld voor mensensmokkel en corruptie. Bekijk hieronder de volledige speech van De Wever.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo