Sammy Mahdi
Volledig scherm
PREMIUM
Sammy Mahdi © Photonews

INTERVIEW. Sammy Mahdi (CD&V) laat zijn menselijk gelaat zien: “Oekraïners kunnen niet wachten tot we 835 keer vergaderd hebben”

‘Hardvochtige’ Mahdi heeft plaats gemaakt voor ‘barmhartige’ Sammy. Op 48 uur sprokkelde zijn actie #plekvrij 10.000 slaapplaatsen - and counting - bij elkaar. En gisteren haalde de staatssecretaris voor Asiel en Migratie nog een ‘historische’ slag thuis: gevluchte Oekraïners zullen in de hele Europese Unie automatisch een tijdelijke verblijfsvergunning van één jaar krijgen. Maar het levert hem ook een dosis kritiek op: maakt hij zo geen onderscheid tussen Oekraïners en andere vluchtelingen? “Sterker meeleven met een buurman dan met iemand vijf straten verder: dat is niet racistisch, dat is de menselijke natuur.”

 1. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.