Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

INTERVIEW. Sammy Mahdi (CD&V) geeft niet toe aan hongerstakende sans-papiers: “Ik ga niet plots een ander beleid voeren, omdat mensen stoppen met eten”

“Ik sta op en ga slapen met de gedachte dat mensen hun leven op het spel zetten. Maar wie die hongerstakers blijft aanmoedigen, speelt met mensenlevens.” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is niet van plan om in te gaan op hun eisen, ook niet als de voorzitters van PS en Ecolo zich publiekelijk roeren. “Elke partij mag zeggen dat ze voor een collectieve regularisatie is, zolang ze er maar bijzeggen dat het met CD&V niet zal gebeuren.”

163 reacties

 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Regulariseren zodat ze gans hunnen nest uit Marokko kunnen laten overkomen. Hoe zit het trouwens nog met onzen andere Rokko met haar win-for-life van 6000 eur per maand?
 • Yves De Groote

  2 maanden geleden
  Volledig akkoord dat de aanvraag gebeurt aan de grenzen van Europa. Maar stop dan ook het overbrengen van vluchtelingen per schip. Maak ook werk van een echt terugkeerbeleid. Het land uitwijzen = de onwettigheid versterken, want zij blijven toch...
 • luc rombauts

  2 maanden geleden
  leg mij eens uit waarom die Marokkanen moeten genaturaliseerd worden, is het daar oorlog? allemaal hebben ze 10 papiertjes om het grondgebied te verlaten, wat zitten die hier nog te doen?
 • Bob Boomer

  3 maanden geleden
  Sammy spreekt duidelijke taal. Stop of sterf. Ik ben staatssecretaris tot 2024. Dan komt er een andere en kan je het opnieuw proberen. Met alle Chinesen dus maar niet met den deze !
 • karel dillen

  3 maanden geleden
  Theo heeft nog geen enkele keer gelijk gekregen van een rechtbank noch van Europa Gilbert Vermeersch en had eigenlijk allang ontslag moeten nemen.
 1. Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondingen die hij zichzelf toebracht
  UPDATE

  Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondin­gen die hij zichzelf toebracht

  Een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag en de info wordt bevestigd door een bron bij het onderzoek. Ann Van de Steen, advocate van de weduwe van Chovanec, zegt in een reactie dat dit niet klopt. “Onze experten weten van niets. Dit is hallucinant, een week voor de wedersamenstelling.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.