Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

INTERVIEW. Sammy Mahdi (CD&V) geeft niet toe aan hongerstakende sans-papiers: “Ik ga niet plots een ander beleid voeren, omdat mensen stoppen met eten”

“Ik sta op en ga slapen met de gedachte dat mensen hun leven op het spel zetten. Maar wie die hongerstakers blijft aanmoedigen, speelt met mensenlevens.” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is niet van plan om in te gaan op hun eisen, ook niet als de voorzitters van PS en Ecolo zich publiekelijk roeren. “Elke partij mag zeggen dat ze voor een collectieve regularisatie is, zolang ze er maar bijzeggen dat het met CD&V niet zal gebeuren.”

163 reacties

 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Regulariseren zodat ze gans hunnen nest uit Marokko kunnen laten overkomen. Hoe zit het trouwens nog met onzen andere Rokko met haar win-for-life van 6000 eur per maand?
 • Yves De Groote

  1 jaar geleden
  Volledig akkoord dat de aanvraag gebeurt aan de grenzen van Europa. Maar stop dan ook het overbrengen van vluchtelingen per schip. Maak ook werk van een echt terugkeerbeleid. Het land uitwijzen = de onwettigheid versterken, want zij blijven toch...
 • luc rombauts

  1 jaar geleden
  leg mij eens uit waarom die Marokkanen moeten genaturaliseerd worden, is het daar oorlog? allemaal hebben ze 10 papiertjes om het grondgebied te verlaten, wat zitten die hier nog te doen?
 • Hubert Vanmechelen

  1 jaar geleden
  Sammy spreekt duidelijke taal. Stop of sterf. Ik ben staatssecretaris tot 2024. Dan komt er een andere en kan je het opnieuw proberen. Met alle Chinesen dus maar niet met den deze !
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Theo heeft nog geen enkele keer gelijk gekregen van een rechtbank noch van Europa Gilbert Vermeersch en had eigenlijk allang ontslag moeten nemen.
 1. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk
  40

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.
 2. CD&V-voorzitter Mahdi reageert op regeringscrisis: “Indexering van kinderbijslag is voor ons rode lijn”
  Play

  CD&V-voorzitter Mahdi reageert op regerings­cri­sis: “Indexering van kinderbij­slag is voor ons rode lijn”

  De Vlaamse regering verkeert in crisis nadat geen akkoord kon worden bereikt over de begroting. De boosdoener voor die mislukking is volgens N-VA en Open Vld CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. De roep naar een regering zonder CD&V, maar mét Vooruit, begint steeds luider te klinken. “Wat hebben mensen eraan als we eruit stappen”, poneert Mahdi in de studio van VTM NIEUWS. Voor de CD&V-voorzitter blijft de indexering van de kinderbijslag een rode lijn.