Rector KU Leuven Luc Sels in vtm nieuws vandaag
Volledig scherm
PREMIUM
Rector KU Leuven Luc Sels in vtm nieuws vandaag © VTM

INTERVIEW. Rector Luc Sels (KU Leuven) reageert na voor verkrachting veroordeelde professor: “Ik kan niet garanderen dat hier niet nòg zulke proffen werken”

Hij heeft zijn excuses overgemaakt aan het slachtoffer, zegt Luc Sels aan VTM NIEUWS . “Ik vind het een verschrikkelijk verhaal, maar ze heeft haar leven opnieuw opgenomen.” En ondanks de kritiek op zijn aanpak, blijft de rector van de KU Leuven overtuigd dat de universiteit het onderzoek en de afhandeling van de verkrachting door een prof pedagogie correct heeft aangepakt. “Anders was er nu niet het bewijsmateriaal geweest waarop de uitspraak zich baseert.”

 1. Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”
  Leuven
  1

  Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”

  Inbrekers hebben afgelopen nacht de aangepaste fiets van Karen (46) uit Kessel-Lo gestolen. Zij kreeg een paar jaar geleden de diagnose van Multiple Sclerose en liet de elektrische bakfiets op maat maken, maar kijkt nu tegen een torenhoge kost aan, als de fiets niet wordt teruggevonden. “Het is enorm vervelend”, doet Karen het relaas van de feiten. Ze vertelt ook hoe hard ze die fiets nodig heeft.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Kinderen van minister Van Quickenborne zijn bang na verblijf in safehouse: hoe ga je daar als ouder best mee om?
  PREMIUM

  Kinderen van minister Van Quickenbor­ne zijn bang na verblijf in safehouse: hoe ga je daar als ouder best mee om?

  “We overwegen een kinderpsycholoog in te schakelen. Mijn kinderen zijn bang”, vertelde de vrouw van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aan onze krant. Hoe ga je als ouder best om met kleintjes die zoiets traumatisch meemaken als een verblijf in een safehouse? Wanneer wordt hun angst problematisch? Expert Guy Bosmans (KU Leuven): “Het is heel mooi wat deze mama doet.”