Rebecca Teeters, de sterke vrouw achter 3M, in de onderzoekscommissie in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Rebecca Teeters, de sterke vrouw achter 3M, in de onderzoekscommissie in het Vlaams Parlement. © BELGA

INTERVIEW. Rebecca Teeters, vice-president van 3M over kritiek op haar bedrijf: “Zwijndrecht is geen milieuramp. Er is geen reden tot paniek”

Vrijdag wordt ze voor de tweede keer verwacht in de PFOS-onderzoekscommissie van het Vlaams Parlement. Ze besluit het dit keer beter te doen, na het rampzalige optreden in september. “We zijn bereid op alle vragen te antwoorden, dit keer. We zijn goed voorbereid." Rebecca Teeters, de sterke vrouw achter 3M, die op ramkoers ligt met die andere sterke vrouw: Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA). “Ik hoop dat we wat minder energie moeten steken in de politieke discussie.” 

50 reacties

 • Martin Smets

  2 weken geleden
  Dus wat doe ik nu als omwonende ? Kan ik hen vervolgen als ik kanker krijg ? Dacht het niet. Onthoud goed dit is hoe het eruit ziet als corporate het voor het zeggen heeft. Geld is belangrijker dan een mensen leven.
 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Zwijndrecht is dan volgens haar geen milieuramp het is het Tsjernobyl van Vlaanderen jaren gaar de grond over een opervlakte van vele km niet geschikt zijn om landbouw op te doen het grondwater niet geschikt om te gebruiken zelfs niet om de wc mee door te spoelen. Hoe noem je zo een gebied dan !! Dit bedrijf heeft meer vervuild dan de koper fabrieken in België. En dat waren smeerlappen in hun tijd. Maar hebben dan ook voor hun vervuiling betaald , en dat moeten ze 3M ook laten doen Miljarden .
 • Paul van de velde

  1 maand geleden
  De politiek die alles heeft toegelaten OOK opdoeken.
 • Ellie Dubois

  1 maand geleden
  En dan stellen we ons de vraag hoe het komt dat het aantal kankerpatiënten zo hoog ligt. Pfos is hier zeker 1 van de boosdoeners. Wij hebben recht op een gezonde leef en woonomgeving en zulke bedrijven zouden per direct verboden moeten worden. De blijvende schade is enorm. Wij zijn allen veel te braaf en zouden massaal dit bedrijf voor de rechtbank moeten brengen of gaan wij zomaar toelaten dat onze omgeving letterlijk vergiftigd wordt?
 • wesley netnem

  1 maand geleden
  Tot zover de illusie dat Meer Vrouwen in de Politiek of aan het hoofd van een bedrijf voor meer menselijkheid en empathie zou zorgen ??!! Niet dus !!