Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick.
Volledig scherm
PREMIUM
Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick. © Joel Hoylaerts/Photo News

INTERVIEW. Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick: “De weerbots komt er, eens de adrenaline zakt”

Ook de geestelijke gezondheidszorg wordt getroffen door corona. Psychiaters deden tijdens de lockdown de deur op slot, ziekenhuisafdelingen gingen toe, patiënten stonden in de kou. Niet voor herhaling vatbaar, klinkt het bij Ann Dierick, een onderzoekster die in Leuven samenwerkt met Dirk De Wachter en een rondvraag deed over de effecten van deze rare tijden. De resultaten zijn nuttig voor iedereen: "We leven nu op adrenaline. Maar de weerbots komt."

 1. Verpleegkundige Jacky (63) ging met pensioen, maar keerde terug voor tweede coronagolf: “Mijn schuldgevoel was té groot”
  PREMIUM

  Verpleeg­kun­di­ge Jacky (63) ging met pensioen, maar keerde terug voor tweede coronagolf: “Mijn schuldge­voel was té groot”

  Met enige tegenzin en een tikje spijt zwaaide verpleegkundige Jacky De Neef (63) in oktober de intensieve zorgen af waar ze 42 jaar patiënten had verzorgd. Haar pensioen was nog niet goed en wel gestart of de tweede coronagolf brak uit. “En ik kon mijn collega’s toch niet in de steek laten?”. Haar helpende handen maken het werk voor anderen nu een pak lichter.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance