Professor Verplegingswetenschappen Eva Goossens
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Verplegingswetenschappen Eva Goossens © Joel Hoylaerts / Photonews

INTERVIEW. Professor verpleegkunde schudt overheid en experten wakker: “Niet het virus, maar chaotisch beleid doet zorgsector kraken”

In de zomer van 2020 schreef professor Verplegingswetenschappen Eva Goossens (UAntwerpen) samen met twaalf collega’s een open brief. “Geef ons een zitje in de cockpit van het crisisbeleid, want de zorgsector staat op instorten.” Anderhalf jaar later stelt ze vast dat niemand die noodkreet ernstig nam. “De overheid blijft vasthouden aan adviseurs die veel van het virus weten, maar weinig van het organiseren van de zorg. De sector is ondertussen volop aan het kraken. Niet door het virus, maar door chaotisch beleid.” Goossens pleit voor een nieuwe strategie.

  1. De Croo voorstander van accijnshervorming: “Normaal dat crisismaatregelen op bepaald moment aflopen”

    De Croo voorstan­der van accijnsher­vor­ming: “Normaal dat crisismaat­re­ge­len op bepaald moment aflopen”

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dat de accijnshervorming moet worden uitgevoerd. “Het is logisch dat crisismaatregelen op een bepaald moment een einde krijgen”, zei de premier vanmiddag in de plenaire vergadering van de Kamer. Er is voorlopig nog geen consensus binnen de meerderheid over de hervorming die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) eerder deze week voorstelde.