Biostatisticus Geert Molenberghs.
Volledig scherm
PREMIUM
Biostatisticus Geert Molenberghs. © Joel Hoylaerts/Photo News

INTERVIEW. Professor Molenberghs: “Britse variant zal ook in ons land dominant worden”

Het aantal infecties met de Britse, meer besmettelijke coronavariant blijft toenemen in ons land. En toch dalen de coronacijfers nog steeds. Is dit stilte voor de storm? Of mogen we toch hopen op versoepelingen? “De Britse mutant zal ook hier dominant worden. Daar is niets aan te doen”, zegt professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven).

11 reacties

 • Severine Degreef

  3 weken geleden
  Dat is goed mogelijk, professor. Vorige week meldde mijn studerende dochter dat haar vriendje positief getest was en dat het de Britse variant was. Zij deelt een piepklein appartementje met hem en toch... testte zij twee keer negatief in één week. Kom mij dus niet vertellen dat deze variant veel besmettelijker is.
 • smet Mike

  1 maand geleden
  De r waarde is nog nooit boven de 1´5 geweest dan staat zo´n ne molenberghs te profeten en te kakelen van een r waarde tussen 4´0 en 6´0 zo´n ne gast hoort thuis in een dwangbuis in plaats van op tv en de media
 • Kristof Degros

  1 maand geleden
  Te laat, dat is alles wat ze nu kunnen zeggen, denk de volgende keer maar eens goed na in het stemhokje. Pvda en vlaams belang gaan er serieus op voortgaan
 • Jan vanderwallen

  1 maand geleden
  Met het EU 'open grenzen beleid' is dat niet moeilijk. Niet noodzakelijke verplaatsingen moeten daarom verboden worden, we hebben als land nog altijd zeggenschap over onze volksgezondheid.
 • Kris De Backer

  1 maand geleden
  Als ik die specialisten allemaal bezig hoor, heb ik soms de indruk dat die de samenleving nog een jaar of 25 op slot willen houden. Vaccineren aan een waanzinnig tempo en dit 24/7, non stop tot we hiervan verlost zijn en een normaal leven terug mogelijk is. Ik wil mijn vrienden en familie terug kunnen ontmoeten en omhelzen zonder daarvoor gevangenisstraf te riskeren. Of ben ik alleen die zijn echte leven terug wilt??
 1. De hoop groeit bij de festivalorganisator: “De scenario’s liggen klaar. Desnoods met sneltestdorp naast het terrein”
  PREMIUM

  De hoop groeit bij de festivalor­ga­ni­sa­tor: “De scenario’s liggen klaar. Desnoods met sneltest­dorp naast het terrein”

  Een volwaardige affiche of een lightversie? Mét sneltesten aan de ingang als het moet. Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Maakt de knagende onzekerheid de organisatie wel mogelijk? Hoe ver staan ze met de planning en zijn er al groepen geboekt? Wij belden er een 40-tal voor een stand van zaken.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht