Premier De Croo en meester Dirk. “Wij waren echt de outcasts. De bel ging voor zedenleer en wij vertrokken met onze stoelen naar de gang want een lokaaltje kregen we eerst niet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo en meester Dirk. “Wij waren echt de outcasts. De bel ging voor zedenleer en wij vertrokken met onze stoelen naar de gang want een lokaaltje kregen we eerst niet.” © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Premier De Croo en ‘meester Dirk’ van zedenleer: “Ik wilde gewoon Alexander zijn, niet ‘de zoon van blablabla’”

De premier was een introverte jongen die nog liever onder de bank kroop dan aan het bord te moeten komen. Een braaf baasje, want buiten de lijntjes kleuren zou maar bevestigen: ‘Die van De Croo denkt dat hij alles mag’. Knel in een keurslijfje door veeleisende, drukbezette ouders. Maar héhé. “Bij mijn meester zedenleer leerde ik zélf nadenken.”

 1. OVERZICHT. Opnieuw meer dan 3.000 coronapatiënten in ziekenhuis
  Play
  16

  OVERZICHT. Opnieuw meer dan 3.000 coronapa­tiën­ten in ziekenhuis

  Hoewel er in het weekend zoals bijna altijd dagelijks gemiddeld wat minder mensen met COVID-19 in het ziekenhuis werden opgenomen, bereikt het totale aantal hospitalisaties als gevolg van het coronavirus opnieuw de kaap van 3.000. Er lagen zondag 3.039 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 361 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt maandag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.