Premier De Croo en meester Dirk. “Wij waren echt de outcasts. De bel ging voor zedenleer en wij vertrokken met onze stoelen naar de gang want een lokaaltje kregen we eerst niet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo en meester Dirk. “Wij waren echt de outcasts. De bel ging voor zedenleer en wij vertrokken met onze stoelen naar de gang want een lokaaltje kregen we eerst niet.” © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Premier De Croo en ‘meester Dirk’ van zedenleer: “Ik wilde gewoon Alexander zijn, niet ‘de zoon van blablabla’”

De premier was een introverte jongen die nog liever onder de bank kroop dan aan het bord te moeten komen. Een braaf baasje, want buiten de lijntjes kleuren zou maar bevestigen: ‘Die van De Croo denkt dat hij alles mag’. Knel in een keurslijfje door veeleisende, drukbezette ouders. Maar héhé. “Bij mijn meester zedenleer leerde ik zélf nadenken.”

  1. N-VA wil volledig omgangsverbod met kinderen na zware mishandeling: “Niet iedereen heeft recht op tweede kans”

    N-VA wil volledig omgangsver­bod met kinderen na zware mishande­ling: “Niet iedereen heeft recht op tweede kans”

    N-VA-Kamerleden Valerie Van Peel en Sophie De Wit pleiten voor een volledig omgangsverbod met kinderen voor wie veroordeeld wordt voor zware kindermishandeling of -misbruik. De dood van de vermiste kleuter Dean Verberckmoes toont volgens hen aan dat het systeem faalt op het vlak van de opvolging van daders. “Een tweede kans klinkt mooi, maar niet iedereen heeft er recht op.”