Christian De Coninck
Volledig scherm
PREMIUM
Christian De Coninck © Photo News/Dieter Nijs

INTERVIEW. Politiecommissaris Christian De Coninck ging vroegtijdig met pensioen door Brusselse aanslagen: “Toen de hartmassage op die jongen mislukte, knapte er iets”

Begin dit jaar verliet de flamboyante Brusselse commissaris Christian De Coninck (62) met stille trom de politie. Na 40 jaar dienst had hij zich zijn pensioen anders voorgesteld. “Terroristen hebben mijn carrière om zeep geholpen”, vertelt De Coninck in een gesprek over zijn boek ‘Flikstories’, waarin hij terugblikt op zijn carrière.

9 reacties

 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  Alle excuses zijn goed met zo'n royaal pensioen. Ik moet nog elke dag op 70- jarige leeftijd keihard werken om gas en electriciteit te betalen die 75% van mijn pensioen opslorpen. Gelukkig heb ik nog een goede gezondheid!
 • Jens van den Broeck

  2 maanden geleden
  Het beleid van de socialisten en liberalen laat z'n sporen na, zoveel is duidelijk.
 • Iris Demunster

  2 maanden geleden
  Ik wens mijn favoriete auteur veel beterschap toe.
 • rudy heymans

  2 maanden geleden
  Ben ook geschrokken van de herinnering die Christian nog beleeft. Ik hoop dat hij weet dat de Politie-familie altijd klaar staat om hem te helpen, indien hij dit nodig acht. Ik was samen met hem in de klas op de Politieschool en nog lang met hem gewerkt. Goeie moed Christian en als je iemand nodig hebt, mag je me contacteren.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Alle begrip en sympathie voor deze man, jaren in BXL werken voor politie kan niks anders dan traumas achterlaten, sterkte !
 1. Jimmy (31) heeft een budgetmeter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”
  PREMIUM

  Jimmy (31) heeft een budgetme­ter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”

  Terwijl de dalende energieprijzen de energiefactuur voor de meeste Vlamingen eindelijk wat lichter maakt, zien de meest kwetsbare gezinnen hun factuur met 15 procent stijgen. Zij betalen op dit moment zelfs het allerduurste tarief op de markt. “Met een budgetmeter zou ik snel mijn schuld kunnen afbouwen, werd me gezegd. Maar de kosten lopen alleen maar op”, getuigt Jimmy (31).