Vaccinoloog Pierre Van Damme is volop in de weer met studies over de dalende bescherming van coronavaccins. Vooral uit het Verenigd Koninkrijk bereikten hem al interessante resultaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinoloog Pierre Van Damme is volop in de weer met studies over de dalende bescherming van coronavaccins. Vooral uit het Verenigd Koninkrijk bereikten hem al interessante resultaten. © Photo News

INTERVIEW. Pierre Van Damme over zin en onzin van boosterprik: “Derde vaccindosis geeft misschien jarenlange bescherming”

Als het van Vlaams minister-president Jambon en gezondheidsminister Beke afhangt krijgen binnenkort alle Vlamingen een derde coronaprik. De groenen vinden dan weer dat er andere prioriteiten zijn. Maar wat zegt een expert terzake? Vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en expertengroep GEMS, laat zijn licht schijnen op de zogenaamde boosterprik. “Eind oktober of begin november gaan we weten of het een goed idee is om iedereen een derde vaccin te geven.”

184 reacties

 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Ja, en anders maken we jullie wat anders wijs.. Na de 2 vaccins die ons zouden beschermen en onze vrijheid teruggeven, zou zelfs geen 5% gevaccineerden gehospitaliseerd mogen zijn. Waar zijn de cijfers van heren politici en virologen die gevaccineerd zijn? Waar zijn de cijfers van moderna en pfizer medewerkers die gevaccineerd zijn? Deze heren politici en virologen hebben onze gezondheid verkocht aan de farma voor een experimenteel vaccin en iedereen is erin getrapt..
 • roger decuyper

  1 maand geleden
  Hadden ze ons niet verteld dat we met 2 prikken voor een gans jaar beschermd waren , waar is de geloofwaardigheid van deze experten ? In de zomer 2020 waren we niet gevaccineerd en was er van Corona bijna geen spraken in dezelfde winter werden we bijna allen gevaccineerd en nu zitten we terug met hetzelfde probleem Corona is terug waartoe heeft deze vaccinatie campagne geleid is de vraag ?
 • Ludo Van buynder

  1 maand geleden
  Wanneer gaan we als 65plusser uitgenodigd worden voor een boosterprik? Waarom dat eindeloos getalm!
 • Philippe Vanderauwera

  1 maand geleden
  Misschien wel, misschien niet, zo heb je altijd gelijk!
 • Vanessa Meeus

  1 maand geleden
  Onderzoek FDA stelt duidelijk dat een derde prik geen of te weinig toegevoegde waarde heeft, zij hebben de aanvraag voor de booster dus enkel goedgekeurd voor de risico groepen. Best info nalezen bij de FDA, dan heb je juiste info ipv wilde verhalen.
 1. “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaardelijke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie
  Gent

  “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaarde­lij­ke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discrimina­tie

  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. Zowel de UGent als het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelden zich burgerlijke partij. Zijn advocaat Rieder vraagt met vertrouwen de vrijspraak.
 1. Klanten failliete Vlaamse Energieleverancier teleurgesteld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje”
  Play

  Klanten failliete Vlaamse Energiele­ve­ran­cier teleurge­steld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstca­deau voor mijn dochtertje”

  Klanten van de failliete Vlaamse Energieleverancier reageren teleurgesteld en kwaad. Onder meer alleenstaande mama Sarah Verhaeghe (28) uit het West-Vlaamse Rekkem moet op zoek naar een nieuwe leverancier. “Naar mijn 750 euro voorschot kan ik wel fluiten”, fulmineert ze. “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje. Of toch niet wat ik in gedachten had.”
 2. Voor 324.000 euro verkeersovertredingen in minder dan drie jaar bij De Lijn: hoeveel chauffeurs zelf betalen, hangt af van hun provincie

  Voor 324.000 euro verkeers­over­tre­din­gen in minder dan drie jaar bij De Lijn: hoeveel chauffeurs zelf betalen, hangt af van hun provincie

  Wie een carrière als buschauffeur ambieert, denkt best even na in welke provincie hij of zij dat doet - toch zeker als je een zware voet hebt. Een Antwerpse chauffeur van De Lijn moet slechts 18% van een verkeersboete zelf terugbetalen, terwijl een buschauffeur uit Limburg 42% uit eigen zak moet betalen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) opvroeg bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).