Vaccinoloog Pierre Van Damme is volop in de weer met studies over de dalende bescherming van coronavaccins. Vooral uit het Verenigd Koninkrijk bereikten hem al interessante resultaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinoloog Pierre Van Damme is volop in de weer met studies over de dalende bescherming van coronavaccins. Vooral uit het Verenigd Koninkrijk bereikten hem al interessante resultaten. © Photo News

INTERVIEW. Pierre Van Damme over zin en onzin van boosterprik: “Derde vaccindosis geeft misschien jarenlange bescherming”

Als het van Vlaams minister-president Jambon en gezondheidsminister Beke afhangt krijgen binnenkort alle Vlamingen een derde coronaprik. De groenen vinden dan weer dat er andere prioriteiten zijn. Maar wat zegt een expert terzake? Vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en expertengroep GEMS, laat zijn licht schijnen op de zogenaamde boosterprik. “Eind oktober of begin november gaan we weten of het een goed idee is om iedereen een derde vaccin te geven.”

184 reacties

 • Jan Willems

  1 jaar geleden
  Ja, en anders maken we jullie wat anders wijs.. Na de 2 vaccins die ons zouden beschermen en onze vrijheid teruggeven, zou zelfs geen 5% gevaccineerden gehospitaliseerd mogen zijn. Waar zijn de cijfers van heren politici en virologen die gevaccineerd zijn? Waar zijn de cijfers van moderna en pfizer medewerkers die gevaccineerd zijn? Deze heren politici en virologen hebben onze gezondheid verkocht aan de farma voor een experimenteel vaccin en iedereen is erin getrapt..
 • Roger Decuypet

  1 jaar geleden
  Hadden ze ons niet verteld dat we met 2 prikken voor een gans jaar beschermd waren , waar is de geloofwaardigheid van deze experten ? In de zomer 2020 waren we niet gevaccineerd en was er van Corona bijna geen spraken in dezelfde winter werden we bijna allen gevaccineerd en nu zitten we terug met hetzelfde probleem Corona is terug waartoe heeft deze vaccinatie campagne geleid is de vraag ?
 • Ludo Van buynder

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan we als 65plusser uitgenodigd worden voor een boosterprik? Waarom dat eindeloos getalm!
 • Philippe Vanderauwera

  1 jaar geleden
  Misschien wel, misschien niet, zo heb je altijd gelijk!
 • Vanessa Meeus

  1 jaar geleden
  Onderzoek FDA stelt duidelijk dat een derde prik geen of te weinig toegevoegde waarde heeft, zij hebben de aanvraag voor de booster dus enkel goedgekeurd voor de risico groepen. Best info nalezen bij de FDA, dan heb je juiste info ipv wilde verhalen.