De Roover bij hem thuis in de Seefhoek
Volledig scherm
PREMIUM
De Roover bij hem thuis in de Seefhoek © HLN

INTERVIEW. Peter De Roover (N-VA): “Er zitten mensen in de gevangenis die minder schade hebben berokkend dan Verhofstadt”

N-VA-fractieleider Peter De Roover heeft amper een goed woord over voor de federale ‘stilstandregering’, maar hij verwacht ook meer van de kiezer. “Die moet minder achterover leunen en beter zijn huiswerk maken, zodat slechte politici geen toekomst meer hebben.” Zo ver als zijn verloofde, die schreef dat oud-premier Guy Verhofstadt in de bak gedraaid zou moeten worden, gaat hij niet. “Maar laat ons zeggen dat er in de gevangenis mensen zitten die minder schade hebben berokkend.”

 1. Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmisdadiger en IS'er
  PREMIUM

  Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmis­da­di­ger en IS'er

  Een Syriër van 38 die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn land ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Jarenlang leefde hij met zijn gezin een ongestoord leven in Willebroek. Nu wil het federaal parket hem vervolgen voor oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Wie is de eerste asielzoeker die in ons land vervolgd wordt voor oorlogsmisdaden in Syrië? En hoe kwamen ze hem op het spoor?
 2. Betalen we binnenkort sneller en minder belastingen? Verschillende partijen gewonnen voor aanpassing personenbelasting
  PREMIUM
  Politiek

  Betalen we binnenkort sneller en minder belastin­gen? Verschil­len­de partijen gewonnen voor aanpassing personenbe­las­ting

  Verschillende Vivaldi-partijen zijn gewonnen voor een aanpassing in de personenbelasting, namelijk om de belastingschijven sneller mee op te trekken met de stijging van de lonen. Die stijgen dit jaar liefst vier keer, maar de belastingschijven die opklimmen van 25 naar 50 procent, worden maar één keer aangepast. Door in te grijpen, zouden burgers geen hogere belastingen betalen wanneer hun salarissen geïndexeerd worden.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.