Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. Paul Magnette: "We gaan nu maandag de scholen sluiten. Dat is absurd! Een politiek compromis”

We moeten niet te hard struikelen over de discussies in de regering, vindt PS-voorzitter Paul Magnette (50). “Conflict is de essentie van politiek. Je kan niet verwachten dat twintig ministers van zeven partijen voortdurend lachen en roepen: ‘Tous ensemble!’” Dat hij als een schoonmoeder het de regering-De Croo moeilijk maakt, ontkent hij. “Moi? Laurette Onkelinx vindt mij zelfs nog een watje.”

76 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  7 maanden geleden
  Neen, de kinderen hebben behoefte aan meer vakantie om langer en meer te kunnen spelen.
 • Jef Wauters

  7 maanden geleden
  Ik moet zeggen : een verstandig interview (en duidelijke standpunten) met een verstandige (en heel sluwe) politicus. Spijtig dat de VLD zijn akkoord met De Wever gesaboteerd heeft om Alexander De Croo een mooi postje te schenken.
 • Kurt Vanhaverbeke

  7 maanden geleden
  De '' pak de poen show'' is belange nog niet gedaan, stel gedronken en jointje en een li
 • Gino SINNESAEL

  7 maanden geleden
  "We gaan nu maandag de scholen sluiten. Dat is absurd! Een politiek compromis”. Iets wat u op voorhand kon weten, mijnheer Magnette! Een 'Ménage à 7' is quasi onleefbaar. Maar dit is het grote bewijs dat voor de Vivaldi-partijen regeren (lees: macht en geld) belangrijker is dan 'goed bestuur'. Wat heeft deze regering al juist gedaan? De kiezer zal jullie gedenken eens deze Vivaldi-regering is gevallen en we weer naar de stembus moeten...
 • Norman Hardy

  7 maanden geleden
  Mijnheer Magnette, nogal wiedes dat Laurette Onkelinx u te kalm en te soft vindt. Uw flamboyante geestesgenote Laurette had het in het parlement o.m. over ‘Vlaamse zwammen die de Belgische staat van binnen uithollen’ en ze krijste ‘PS et N-VA sont incompatibles’ en nog meer van die leuke dingen. Jij Magnette, jij lijkt inderdaad soft, maar dan wel zo soft als een "wolf in schapenvacht".